Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Choré selfíčka z Londýna: Turisti sa fotili s miestom tragédie, kde zahynuli desiatky ľudí

Turisti cestovali v tomto autobuse Zobraziť galériu (2)
Turisti cestovali v tomto autobuse (Zdroj: facebook/grenfell news and action)

LONDÝN - Turisti sa fotili pred budovou Grenfell Tower, ktorú v júni tohto roka zničil požiar a zabil osemdesiat ľudí. Necitlivého vodiča, ktorý autobus plný turistov odparkoval v tejto lokalite, nakoniec prepustili z práce.

Čínski turisti vyrazili na cestu autobusom po Londýne a chceli si odfotiť aj vežiak Grenfell Tower, v ktorom pred letom horelo. Autobus zastavil len niekoľko metrov od neho, cestujúci vystúpili a začali si zhorenú budovu horúčkovito fotiť, akokeby to bola nejaká turistická atrakcia. Potom nasadli späť do autobusu a odišli preč. 

Choré selfíčka z Londýna:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: facebook/grenfell news and action)

Svedkom tejto nepochopiteľnej situácie sa stal okrem iných aj John Gregory. "Keď som sa spýtal vodiča autobusu, čo to má znamenať, povedal mi, že sú to odborníci na bezpečnosť a ochranu zdravia z Číny. O tom ale veľmi pochybujem. Určite sa na internete nachádza dostatok fotografií Grenfell Tower, nemuseli sem kvôli tomu chodiť a fotiť si ju. Je to veľmi nedôstojné a neúctivé voči ľuďom, ktorí pri požiari prišli o život," posťažoval sa na stránke Grenfell News and Action. 

Britské úrady spravili ďalší pokrok: Identifikovali už 49 tiel z Grenfell Tower

Vodiča po incidente, ktorý sa odohral v stredu, vyhodili z práce a turistického sprievodcu poslali naspäť do Číny. Firma, ktorá autobusy na prehliadku mesta dodala, uviedla, že zastávka pri Grenfell Tower nebola súčasťou oficiálnej trasy. "Rád by som sa v mene spoločnosti BM Coaches ospravedlnil za necitlivé konanie skupiny, ktorej sme dohodli prepravu," uviedol riaditeľ BM Coaches James Buckingham. 

Choré selfíčka z Londýna:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: facebook/grenfell news and action)

Po tragédii vežiaku miestni obyvatelia požadovali, aby sa ľudia nefotili s touto vežou v pozadí. Siobhan Piner napísal na Facebooku: "Nemôžem pochopiť tú morbiditu. Ak by tam chcel niekto naozaj ísť, mal by obetiam vzdať úctu a uvažovať o tragédii, nie si fotiť budovu."



 

Viac o téme: LondýnPožiarTuristiGrenfell tower
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu