Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rybár bol nadšený, keď chytil obrovskú rybu: Otvoril jej tlamu a zostal v ešte väčšom šoku

Matt je na svoj úlovok pyšný Zobraziť galériu (2)
Matt je na svoj úlovok pyšný (Zdroj: profimedia.sk)

SANTA CRUZ - Keď rybár Matt Mertz lovil na pobreží Santa Cruz v Kalifornii, určite nerátal s tým, že nájde v papuli obrovskej ryby ďalší úlovok. Môžeme ho pritom pokojne nazvať dva v jednom. Mladík tvrdí, že nález ho zaskočil a nič podobné predtým nevidel. Všetko si odfotil a rozhodol sa zverejniť. Vraj vôbec nečakal, že obrázok zaujme tak veľa ľudí.

Matt lovil na svojom obľúbenom mieste -na pobreží Santa Cruz. Bol veľmi šťastný, keď sa mu podarilo z vody vytiahnuť obrovskú rybu Ophiodon elongatus, čiže hrebeníka veľkého. "Mala takmer 70 centimetrov. Bol to krásny úlovok," tešil sa Matt.

Rybár bol nadšený, keď
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Keď jej ale otvoril papuľu, zostal v šoku. Ryba v nej totiž mala mŕtvu chobotnicu. "Ryba ju musela uväzniť v papuli tesne predtým, ako som ju chytil. Tento druh je mimoriadne pažravý, živí sa takmer všetkým, čo a mu zmestí do papule," hovorí mladý rybár. 

Rybár bol nadšený, keď
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Všetko sa rozhodol zdokumentovať, mäkkýša potom vytiahol von a použil ho ako návnadu. Mertz potom fotku zverejnil na internete. Nečakaný záujem ľudí ho veľmi potešil. 

Viac o téme: RybárKaliforniaúlovok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu