Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zdrvujúce FOTO dieťatka (1), trpiaceho otrasným ochorením: Najhoršie chvíle zničenej matky

Pippa Atkinsonová Zobraziť galériu (2)
Pippa Atkinsonová (Zdroj: profimedia.sk)

WALES - Pippa Atkinsonová (1) sa narodila so zriedkavým ochorením, ktoré robí jej jemnú pokožku precitlivelou na akýkoľvek dotyk. Keď prišla na svet, vyzerala ako obeť popálenia. Jej matka Rhiannon (30) z Cwmbranu v južnom Walese bola zúfalá z toho, že sa so svojou dcérkou nemohla vôbec pomaznať. Stav dieťatka sa zatiaľ veľmi nezlepšil.

FOTO Narodilo sa bábätko, ktoré vôbec nevyzerá ako človek: Otec neveril vlastným očiam

Pippa trpí zriedkavým ochorením zvaným Epidermolysis Bullosa, ktorý spôsobuje vytváranie pľuzgierov a trhanie kože pri dotyku. Rhiannon pre mirror.co.uk povedala, že ona a manžel Damian (36) boli zničení tým, čo im lekári oznámili. Päť mesiacov po narodení sa nemohla so svojou dcérkou ani len pomaznať, pretože by jej spôsobila priveľkú bolesť.

Doktorka Emma Wedgeworthová, hovorkyňa Britskej kožnej nadácie, povedala, že Epidermolysis Bullosa môže byť niekedy "život ohrozujúca". Ochorenie sa už rozšírilo po celom Pippinom tele a jej matka našla pľuzgiere aj na jej očných viečkach, vo vlasoch, v ústach a na nose.

FOTOGRAFIA NIE JE VHODNÁ PRE ĽUDÍ S CITLIVOU POVAHOU!

"Hneď ako sa narodila, jej ruky a nohy vyzerali, akoby ju niekto vzal a ponoril do vriacej vody. Boli červené a odviezli ju na jednotku intenzívnej starostlivosti. Keď nám povedali, že naše dieťa má nevyliečiteľnú chorobu, zlomilo mi to srdce," priznala sa Rhiannon.

Zdrvujúce FOTO dieťatka (1),
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Svoju s manželom, s ktorým už majú syna Toma, bola viac ako tri týždne neustále pri nemocničnom lôžku svojej dcérky, kým sa zdravotné sestry rozhodli, ako s dieťatkom treba zaobchádzať. Po prepustení z nemocnice musela Rhiannon štyri mesiace obväzovať Pippe ručičky a takmer deväť mesiacov aj nožičky. "Nemôcť sa pomaznať s vaším novorodencom, je ten najhorší pociť na svete," dodala zdrvená matka.

"Keby sme dotkli, najmä jej rúk a nôh, bude kričať od bolesti. Na jej tvári by ste mohli vidieť skutočnú agóniu," vysvetlila matka. Pretože Pippino ochorenie je genetické, Rhiannon si dala sľub, že sa už nebudú pokúšať o ďalších potomkov. Riziko, že by sa im narodilo ďalšie dieťa postihnuté Epidermolysis Bullosa, je príliš vysoké. Rodičia sa momentálne snažia získať peniaze na špeciálnu úpravu ich domu, ktorá by im uľahčila starostlivosť o dcérku.

Viac o téme: KožaDieťaOchorenieEpidermolysis Bullosa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu