Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ak v posteli nenosíte ponožky, robíte veľkú chybu: Ovplyvňuje to aj váš sexuálny život

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Navlečené ponožky na nohách partnera v posteli pôsobia na niektorých ako studená sprcha. Poriadne totiž uberajú na sexepíle a u mnohých úplne zabijú vášeň. Je tu však mnoho dôvodov, prečo by sme si ich predsa len mali pred spaním navliecť na chodidlá. Vaša túžba po milovaní síce nemusí byť potom naplnená, zato váš krvný obeh vám poďakuje.

Tak ženy, ako aj muži, uvádzajú, že pohľad na partnera, ktorý má v posteli navlečené na nohách ponožky, vyvoláva rozporuplné reakcie. Na niektorých pôsobia priam antikoncepčne a pri pohľade na partnera s ponožkami ich hneď prešla chuť na sex. Ich nosenie pred spaním má však svoj význam najmä pre tých, ktorí sa ťažko zahrievajú a často majú studené končatiny.

Ak v posteli nenosíte
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Iba vtedy, keď máte zahriate nohy a ruky, dokážete zaspať a vaše telo regeneruje. Tí, ktorí majú často chladné nohy, dobre vedia, že je ťažké zaspať," vysvetľuje doktorka čínskej a integrálnej medicíny Elizabeth Trattnerová. 

Vedci prezradili, ktorá sexuálna poloha je najnebezpečnejšia: TAKTO sa radšej nemilujte

Ďalej dodala, že chlad v končatinách iba odčerpáva energiu z tela a sťažuje krvný obeh. Z toho dôvodu nedokáže veľa ľudí zaspať. Ak vám teda chodidlá veľmi rýchlo vychladnú aj po horúcom kúpeli, treba si ich zatepliť práve ponožkami bez ohľadu na to, čo si o tom myslí váš partner či partnerka. Teplo z končatín urýchľuje zaspávanie a vy potom odpočívate dlhšie. Štúdia publikovaná v Medzinárodnom týždenníku časopisu Science dokonca hovorí, že nosenie ponožiek vám pomôže zaspať o pätnásť minút skôr, ako obvykle.

Viac o téme: SexAntikoncepciaPonožky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu