Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Lekár odhalil, kedy dosiahnete najlepší orgazmus a ktoré dni by ste nemali sexovať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Menštruácia je pre mnohé ženy nepríjemnou záležitosťou, s ktorou sa musia vyrovnávať každý mesiac. Váš cyklus však nemusí byť pre vás nevyhnutne iba nepríjemným. Môžete si podľa neho vypočítať aj to, kedy bude váš orgazmus najintenzívnejší a každomesačnú bolestivú nádielku využiť vo svoj prospech.

Ako skúsenosti žien potvrdzujú, medzi termínom začiatku menzesu a intenzívnym sexuálnym zážitkom existuje určité spojenie. Dátum začiatku cyklu vám tak môže napomôcť k tomu, aby ste svoj orgazmus ešte viac zintenzívnili a lepšie si ho užili. Kolísanie schopnosti dosiahnuť vyvrcholenie u žien úzko súvisí nielen s kvalitou partnera, ale aj s ovuláciou, kedy zrelé vajíčko ďalej putuje do vajíčkovodu. Práve toto obdobie väčšina žien označila za "sexuálne najšťastnejšie".

Lekár odhalil, kedy dosiahnete
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Celá ovulácia je ovplyvnená hormónmi,  konkrétne ide o estrogén a progesterón. Počas prvého dňa menštruácie je hladina estrogénu najnižšia a postupne sa začína zvyšovať. Jeho vysoká hladina má za následok vyživovanie maternice, ktorá je schopná podporiť rast oplodneného vajíčka. Zhruba štrnásť dní pred menštruačným cyklom práve vysoká prítomnosť tohto hormónu môže zabezpečiť najintenzívnejší orgazmus.

Lekár odhalil, kedy dosiahnete
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Hneď po ovulácii sa začína v tele tvoriť progesterón a v tom čase údajne intenzita zážitku klesá. Lekári však upozorňujú, že termín štrnásteho dňa je iba orientačný, takže najlepšie je nespoliehať sa na kalendár, ale riadiť sa vlastným telom a skúsenosťami. 

Viac o téme: MenštruáciaOrgazmusOvulácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu