Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ryanair zničil rodine dovolenku v Španielsku: 45 minút pred odletom sa dozvedeli zdrvujúcu správu

Roffeeovci sa vytúženej dovolenky nedočkali Zobraziť galériu (2)
Roffeeovci sa vytúženej dovolenky nedočkali (Zdroj: profimedia.sk)

DUBLIN - Letecká spoločnosť Ryanair svojím rozhodnutím zrušiť desiatky letov spôsobila mnohým ľuďom nečakané problémy. Aj mladej rodine z Anglicka. Manželia chceli ísť dovolenkovať so svojimi deťmi do Španielska, aby tu oslávili otcove narodeniny. Keď sa však ocitli na letisku, bolo im povedané, že ich let zrušili. Na poslednú chvíľu.

Roffeeovci chceli osláviť tridsiate narodeniny otca Simona, keď necelú hodinu pred odletom zistili, že ich let do  Španielska bol zrušený. Za výlet, na ktorý mali ísť aj ich deti - Casey (15), Ella (12), Ryan (9) a Amelia-Rose (5) - zaplatili 2105 libier (2300 eur). Namiesto toho, aby čas trávili v štvorhviezdičkovom hoteli, celý deň čakali na letisku. 

Ryanair zničil rodine dovolenku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Chceli sme si užiť skvelú spoločnú dovolenku, a preto sme oželeli tohtoročné kempovanie. Veľmi sme sa do Španielska tešili, no namiesto toho sme sa vrátili domov do Cleethorpesu v Lincolnshire. 45 minút pred odchodom nám totiž oznámili, že nikto nikam nepôjde," opisuje obrovské sklamanie Kellie Roffeeová. 

Spolu s manželom požiadali Ryanair, aby im ako náhradu poskytli ďalší let, lenže oni po sedemhodinovom čakaní len sucho odvetili, že to sa nestane. Od aeroliniek sa rodina nedočkala žiadneho vysvetlenia. Len im povedali, že im vrátia peniaze. "Naozaj ma to naštvalo, pretože som mala pocit, že som ako rodič zlyhala pred svojimi deťmi. Ryanair nám nakoniec ponúkol náhradný let o šiestej hodine večer, ale to sme odmietli, pretože hotel by sme potom museli opustiť už o jedenástej doobeda. Bolo to naozaj smiešne, len nám povedali, že im je to ľúto, a to bolo všetko," dodáva Kellie. 

Ryanair zničil rodine dovolenku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Rodina Roffeeovcov zďaleka nie je jediná, ktorú takto postihlo zrušenie letov írskej leteckej spoločnosti. Ryanair pred pár dňami oznámila, že sa v nasledujúcich šiestich týždňoch chystá zrušiť desiatky letov, medzi inými aj tie z/do Bratislavy. Aerolinky sa k tomuto prípadu nevyjadrili, no po kritike zo strany verejnosti aspoň zverejnili zoznam všetkých zrušených letov.  

Viac o téme: RyanairZrušený let
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu