Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Apokalypsa sa blíži, predpovedať ju má Biblia: Koniec sveta je za rohom, sedem rokov skazy

Apokalypsa Zobraziť galériu (2)
Apokalypsa (Zdroj: thinkstockphotos.com)

LONDÝN - Koniec sveta je opäť raz poriadne blízko. Aspoň to sa nám snažia naznačiť konšpirátori a ľudia, ktorí mu neprajú nič dobré. Najnovšie to majú podložené dôkazmi z Biblie!

Ako informuje portál Daily Mail, podľa najnovšieho proroctva by koniec sveta mal nastať už 23. septembra, keď by sa do neba mali dostať všetci „hodní" kresťania nechávajúc ostatných zahynúť na Zemi. Konšpirátori sa nazdávajú, že tzv. „Rapture" by mohlo spustiť správne astrologické usporiadanie, ktoré zahŕňa súhvezdia Leva a Panny a niekoľko planét.

Na pomoc si podporovatelia teórie vzali pasáž zo Svätého písma. „Na nebi sa ukázalo veľké znamenie: Žena odetá slnkom, pod jej nohami mesiac a na jej hlave veniec z dvanástich hviezd," uvádza sa v prvom verši 12. kapitoly Knihy zjavenia Jána.

Chaos a deštrukcia

Žena má v tomto prípade reprezentovať Pannu, veniec je Lev a nohy sú Mesiac. Posledným dielom skladačky má byť Slnko, ktoré bude cez usporiadanie prechádzať práve 23. septembra a má priniesť „chaos a skazu"

Ak by ste si priali rýchly koniec, musíme vás sklamať - v tomto prípade by išlo o apokalypsu trvajúcu takmer sedem rokov. Počas tohto obdobia má na Zem prísť Ancikrist a priniesť deštrukciu. Táto predpoveď však v kresťanskej komunite nemá veľkú podporu. 

Ďalśia predpoveď

Nejde o prvú predpovedanú apokalypsu na tento rok. Už koncom augusta sa objavili správy, podľa ktorých kresťanskí fundamentalisti veria, že svet počas nasledujúcich niekoľkých mesiacov dospeje ku katastrofickému koncu.

Podporiť ich o tom mali taktiež „dôkazy z Biblie", ktoré predpovedajú príchod apokalypsy v roku 2017. Poukazujú na to údajne prírodné katastrofy, vrátane zvýšeného počtu zemetrasení.

Viac o téme: Apokalypsa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu