Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Scott (31) šetril na dovolenku na Kube celý rok: FOTO Hnus v 5* hoteli, najhorší scenár naplnený

Bracken a Scott Zobraziť galériu (3)
Bracken a Scott (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Scott Edwards (31) z Ayrshire v Škótsku tvrdí, že ochorel počas júnového pobytu v päťhviezdičkovom hoteli Iberostar Playa Pilar na Kube, kde bol na dovolenke so svojou snúbenicou Bracken Millarovou (25). Za vysnený výlet zaplatil 2800 libier (cca 3150 eur), no už na tretí deň upadol do delíria z teploty, trpel hnačkami a v stolici mal krv. Dokonca mu hrozilo, že ho budú musieť letecky previezť do nemocnice. Kompenzáciu, ktorú mu poskytla cestovná kancelária, považuje za nedostatočnú.

Oslava narodenín na dovolenke sa pre Rebeccu zvrtla: FOTO Krásku našli v bezvedomí, z nálezu mrazí

„Posledná vec, ktorú chcete zažiť na vašej dovolenke, je niečo takéto. Chcete byť vonku na slnku a užívať si, nie byť na toalete. Vôbec som nemohol jesť, úplne som stratil chuť do jedla. Zostal som dehydrovaný. Keď som ochorel, teplota mi stúpla na 41 stupňov Celzia, bol som veľmi chorý," povedal Scott pre britské médiá.

Vydesený skutočne zostal po tom, čo mu lekár povedal, že ak mu horúčka urýchlene neklesne, budú ho musieť transportovať letecky do nemocnice. Jeho snúbenica ho preto donútila, napriek nedostatku síl, odkráčať do sprchy a púšťala na neho postupne po celú noc studenú vodu, v snahe ochladiť ho.

Scott (31) šetril na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Mladík zo Škótska, ktorý pracuje ako vodič a rozváža tovar, uviedol, že na túto dovolenku šetril celý rok. „Naozaj sme sa na to tešili, mysleli sme si, že sme si rezervovali päťhviezdičkový hotel, ale keď sme prišli, bolo jasné, že vôbec nemá päť hviezdičiek. Keď som sa pozrel na internet, zistil som, že stratil rating a jeho cenu zredukovali o 300 libier (približne 340 eur), ale nikto nás o tom neupovedomil, ani nám neponúkol refundáciu," vysvetlil Scott.

Podľa neho boli bazény pekné, rovnako ako aj izby, ale čistota verejných priestorov a hygiena v jedálni boli skutočne zlé. Všade v hoteli sa údajne vyskytovali muchy. Poletovali nielen okolo nich, ale sadali aj na taniere a jedlo. Záchody vraj boli nechutné.

Na stenách a podlahe boli rozotrené fekálie a krv a muž sa domnieva, že ich nevyčistili za celý čas ich pobytu. Pár uviedol, že sa nemohol dočkať, kým sa vráti domov, pretože zamorenie muchami ich donútilo zostať v izbe s balíčkami lupienkov a vlastným jedlom počas posledných nocí dovolenky.

Scott (31) šetril na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)


Cestovná koncelária Thomas Cook ponúkla sklamaným zákazníkom kompenzáciu vo výške 500 libier, čo však podľa názoru dvojice nie je dostatočná suma za to, že znížila cenu hotela, ani za Scottovu chorobu. Po návrate bol muž vyzvaný, aby išiel k svojmu praktickému lekárovi, ktorý mu mal urobiť test stolice, pretože vraj cestovka nemá žiadny dôkaz o tom, že Scottovi bola poskytovaná zdravotná starostlivosť napriek tomu, že im poslal lekárske záznamy a fotografie. Podľa neho by bol súčasný test zbytočný, pretože po návrate z Kuby sa už z choroby zotavil. Spoločnosť však tvrdí, že nedostala požadované záznamy na to, aby mohla podniknúť plnohodnotné vyšetrovanie.

Viac o téme: DovolenkaOchorenieHnačkaMuchyKuba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu