Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

More vyplavilo divnú príšeru: FOTO Tvor s ostrými zubami a bez očí dal vedcov do pozoru

Biológovia pátrajú po odpovedi
Biológovia pátrajú po odpovedi (Zdroj: Twitter/Preeti Desai)

TEXAS - Hurikán Harvey sa postaral o to, aby sa sťahovali nielen ľudia, ale zjavne dokázal z mora vyvrhnúť aj niektoré tvory. Minulý týždeň sa Preeti Desaiovej podarilo nájsť na pláži v Texas City príšeru, ktorej fotografie zverejnila na Twitteri a poprosila odborníkov, aby jej pomohli ju identifikovať.

Rybár sa nestačil diviť, čo ulovil: FOTO Takéhoto tvora ešte nikdy nevidel

Mŕtve zviera bez očí malo valcovitý tvar a čeľusť plnú ostrých zubov. Preeti Desaiová sa vraj spočiatku domnievala, že by to mohla byť mihuľa morská, ale pri bližšom pohľade túto teóriu zavrhla. Keď jej spolu s kamarátmi došli nápady, umiestnila dievčina fotografie zvláštneho stvorenia na sociálnu sieť a požiadala o pomoc biológov.

Našťastie veľa z nich využíva aj Twiitter, a tak sa nálezkyňa dočkala aj vytúženej odpovede, ktorá však nebola úplne jednoznačné. Údajne ide o nejaký typ úhora, ale je ťažké ho presne identifikovať.

Vedci sa prikláňajú k verzii, že ide o Aplatophis chauliodus, ktorý žije vo vodách v hĺbke 30 až 90 metrov a ukrýva sa pred svetom, no v zriedkavých prípadoch sa vyberie aj na plytčinu. Tento úhor má malé oči, takže je možné, že za ten čas, čo ho stihla Preeti objaviť, sa rozložili. Informovala BBC.

Viac o téme: MoreHurikánTvor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu