Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO V kanalizácii v Londýne našli totálne monštrum: Ľudia mu chcú dať meno Trump

Poriadna kopa odpadu
Poriadna kopa odpadu (Zdroj: youtube/euronews)

LONDÝN - Obrovský zhluk tukov a odpadov s hmotnosťou približne 130 ton upchal kanalizáciu uprostred Londýna. Usadeninu tvoria hlavne plienky, kuchynské utierky a tvrdé tuky. Spoločnosť Thames Water, ktorá spravuje kanalizačnú sieť britskej metropoly, Londýnčanov vyzvala, aby do záchodov nesplachovali odpad a aby horúci tuk a olej nechávali stuhnúť a potom vyhadzovali do popolníc.

FOTO Na chodníku explodoval smetný kôš: Neuveríte, čo výbuch spôsobilo

Reproduktor Matt Rimmer hovorí o "totálnom monštre". "Táto hora tukov je jedna z najväčších, aké sme kedy videli," povedal Rimmer. Než sa podarí nevábny útvar odstrániť, bude to trvať asi tri týždne.

Spoločnosť prostredníctvom twitteru vyzvala obyvateľov, aby našli meno pre obrovský sediment. Prvé návrhy prišli rýchlo: sú to Brexit, Trump alebo Donald.

AP uviedla, že časť nevoňavej hrudy sa teraz pokúša dostať metropolitné múzeum v Londýne. Jeho riaditeľka Sharon Amentová dnes povedala, že zaradenie tukovej hory do zbierok múzea by "vyvolalo otázky o spôsobe nášho súčasného života a tiež by inšpirovalo návštevníkov k hľadaniu riešení problémov rastúcich metropol". Múzeum priznalo, že stále nevie, ako by neobvyklý exponát vystavilo.

Viac o téme: KanalizáciaOdpadLondýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu