Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vedci sú totálne bezradní: VIDEO Tajomný útes v Číne kladie "vajcia" už stovky rokov

Vedci zatiaľ nepoznajú odpoveď. Zobraziť galériu (3)
Vedci zatiaľ nepoznajú odpoveď. (Zdroj: profimedia.sk, YouTube)

PEKING - Malá dedina v Číne sa stala stredobodom mediálneho záujmu kvôli tajomnému útesu, o ktorom sa traduje, že "kladie vajcia". Hora, ktorá sa nachádza na juhovýchodne krajine, podľa miestnych obyvateľov pravidelne produkuje veľké kruhové skaly ťažké viac ako 300 kilogramov. Hovorí sa, že "kamenné vajcia" padajú z útesu raz za tri desaťročia. Vedci ešte nepoznajú vysvetlenie tohto fenoménu.

Mníška, posadnutá diablom, napísala list: FOTO Vedci po 300 rokoch vylúštili tajný kód

Nezvyčajná hora sa nachádza v provincii Guizhou v dedine Gulu Zhai, kde žijú ľudia národnosti shui už asi 1000 rokov. Podľa predchádzajúcej správy portálu DW News má "útes kladúci vajíčka", v čínštine zvaný "chan dan ya", dĺžku 20 metrov a šírku šesť metrov.

Vedci sú totálne bezradní:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk, YouTube)

Gule s priemerom od 30 do 60 centimetrov môžu vážiť až 300 kg. Tieto skalné útvary považujú "domorodci" za symbol šťastia, zbierajú ich a doma ich uctievajú.

Vedci sú totálne bezradní:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk, YouTube)

Nedávne video zverejnené portálom QQ.com hovorí tom, že "zrelé vajcia" s tmavomodrou farbou padajú na zem každý tridsať rokov. Keď na miesto prišli novinári, našli niektoré skaly ešte iba rásť, zatiaľ čo iné sa už zdali byť pripravené na odpadnutie.

V obci žije viac ako 100 rodín a údajne zozbierali viac ako 100 "kamenných vajec". Veria, že predmety im do života prinášajú šťastie a pomáhajú novomanželom, aby sa im narodil syn. Vedci zatiaľ neposkytli k tomuto fenoménu oficiálne vysvetlenie.

Viac o téme: HoraVajciaSkalyČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu