Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladík išiel domov z práce, mal nehodu: Potom prešiel 100 kilometrov peklom, môže za to náhoda

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

DARWIN - Dvadsaťjedenročný muž prežil po tom, ako po autonehode strávil v austrálskej pustatine dva dni a prešiel tam viac ako sto kilometrov. Thomas Mason, obchodník z mesta Darwin, v stredu cestoval z práce v komunite Pipalyatjara v štáte Južná Austrália, keď na ceste v odľahlom území zrazil ťavu a prevrátil sa so svojím vozidlom.

Pri kolízii sa nezranil, od najbližšieho mesta, ktoré sa nachádzalo až v Severnom teritóriu, bol však vzdialený približne 150 kilometrov. Podľa úradov Mason kráčal pustatinou viac ako dva dni a proti smädu bojoval pitím vlastného moču. Než ho našla pátracia skupina, prešiel od 100 do 120 kilometrov, uviedla polícia.

"Vedel som, že tam buď zostanem a zomriem, alebo sa vrátim na cestu a niekoho stretnem," uviedol Mason pre portál Nine News. Ako vysvetlil, počas cesty našiel fľašu s vodou aj nádrž, ale zásoby sa mu rýchlo minuli a musel sa uchýliť k pitiu moču. "Rozmýšľal som nad tým, ako dlho bude niekomu trvať, než si všimne, že sa už nevrátim," dodal.

Zmiznutie muža nahlásili jeho rodičia v piatok ráno po tom, ako si všimli, že zmeškal let z Alice Springs do Darwinu. Pátracia čata ho ešte tej noci našla na ceste asi 37 kilometrov od mesta Yulara. Ako uviedla polícia, Masona ošetrili v dôsledku dehydratácie a ožiarenia, inak bol "v pozoruhodne dobrom stave".

Viac o téme: NehodaŤavaAustráliaThomas Mason
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu