Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rodičia zažili na dovolenke v Španielsku hrôzu: Takmer sme prišli o dcérku (2)!

Rodičia, dávajte pozor na svoje deti Zobraziť galériu (3)
Rodičia, dávajte pozor na svoje deti (Zdroj: YouTube/Costa Blanca Turismo)

TORREVIEJA - Otrasnú skúsenosť majú rodičia, ktorým počas dovolenky v španielskom prímorskom meste Torrevieja na pobreží Costa Blanca chceli uniesť ich dcéru. Páchateľa zneškodnil policajt, ktorý v tom čase nebol v službe. Polícia vyzýva rodičov k väčšej ostražitosti, pretože pokusy o únosy detí boli v minulosti hlásené aj z iných španielskych letovísk.

Rodičia takmer prišli o dvojročné dievčatko počas prechádzky na pláži Playa del Cura v meste Torrevieja. Celý incident sa odohral o 10.00 hodine predpoludním. Únosca chcel pravdepodobne využiť, že okolie pláže bolo plné dovolenkárov a zrejme predpokladal, že sa stratí v dave. Dievčatko sa pohybovalo v blízkosti rodičov a babky, keď chlap priskočil, schmatol ho a bežal s ním preč. Preľaknutí rodičia utekali za ním a kričali o pomoc.

Na tejto pláži chceli uniesť dievčatko
Zobraziť galériu (3)
Na tejto pláži chceli uniesť dievčatko  (Zdroj: YouTube/Alegria International Real Estate)

Jačiacich vydesených rodičov zaregistrovali turisti stojaci pred cestovnou kanceláriou a podarilo sa im únoscu zastaviť. Následne ho spacifikoval policajt, ktorý bol v tom čase mimo službu. "Išlo o dobre vyzerajúceho muža. Mohol mať okolo šesťdesiatky," vypovedali očití svedkovia.

Matka varuje rodičov pred dovolenkou na Malorke: Rozochvená opísala pokus o únos dcérky z hotela

Na miesto bola okrem policajtov privolaná aj záchranná služba. Šokovaným rodičom, ako aj  babke dievčatka, záchranári poskytli lekársku pomoc. Predpokladá sa, že išlo o rodinu z východnej Európy, dieťa je v poriadku. Únosca bol zadržaný a prevezený do väzby. 

Rodičia zažili na dovolenke
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Thinkstock.com)

Španielska polícia vyzýva rodičov k väčšej opatrnosti a ostražitosti, pretože už mali hlásené pokusy o únosy detí aj z iných letovísk. V marci sa neznámy muž pokúsil uniesť batoľa v Estepone na pobreží Costa del Sol a v júni to zas na Malorke skúšala neznáma žena.  

Viac o téme: DovolenkaŠpanielskoúnos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu