Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rodičom zomrel malý synček (†1): FOTO s novonarodenou dcérkou dojíma tisíce ľudí

Isaac zomrel v júli 2015 Zobraziť galériu (3)
Isaac zomrel v júli 2015 (Zdroj: FB/Gloria Kimmel)

KENDALLWILLE - Pár na počesť výročia smrti svojho syna zdieľal na facebooku fotografiu, ktorá dojala už desaťtisíce ľudí. Ich syn Isaac zomrel pred dvomi rokmi v dôsledku spinálnej svalovej atrofie, no teraz sa tešia z maličkej dcérky. Práve prostredníctvom nej dali všetkým najavo, že aj po smrti na neho stále myslia.

Stačili sekundy a šťastnej rodine sa zrútil svet! Hrozivé detaily smrti Matúška (†2) v bazéne

Steven a Gloria Kimmelovci z amerického Kendallville zdieľali na sociálnej sieti fotografiu, na ktorej sú obidvaja otočení chrbtami. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby na nich nemali položenú svoju dvojmesačnú dcérku Claire.

Rodičom zomrel malý synček
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Gloria Kimmel)

Fotografia však nevznikla len tak z ničoho nič. Urobili ju na počesť výročia smrti svojho syna, ktorý umrel v roku 2015. Krídla, ktoré majú vytetované na chrbtoch, by mali symbolizovať ich syna, ktorý umrel v dôsledku nervovosvalového ochorenia - spinálnej svalovej atrofie SMA. Je spôsobená mutáciou génov a vedie k problémom so svalmi, ťažkostiam s dýchaním a prehĺtaním. Postihnutí touto chorobou žijú oveľa kratšie.

„Isaacovi diagnostikovali SMA, keď mal šesť mesiacov, hneď po Dni vďakyvzdania. Choroba bola v tom čase veľmi vážna,“ uviedla Gloria pre yahoo.com. Snažili sa syna liečiť, dávali mu nové lieky na SMA. Spočiatku mal oveľa viac sily, nakoniec mu však zlyhali pľúca. Po dvoch týždňoch v nemocnici Isaac umrel. „Keby sme s liečbou začali oveľa skôr, možno by dnes žil,“ tvrdí jeho mama.

Rodičia majú znovu dôvod na radosť. Je ním ich dcérka.
Zobraziť galériu (3)
Rodičia majú znovu dôvod na radosť. Je ním ich dcérka.  (Zdroj: FB/Gloria Kimmel)

Gloria na sociálnej sieti zdieľa jeho fotografiu s popisom: "Zármutok, ktorý prichádza so stratou dieťaťa, je nepredstaviteľný, neviem, ako sme dokázali opustiť nemocnicu bez svojho syna. Neviem, ako som mohla prežiť jeho pohreb bez toho, aby sa mi zastavilo srdce."

Hovorí, že ona a jej manžel sa so svojím zármutkom vyrovnávali rôznymi spôsobmi, ale to, že trúchlia za ním spoločne, posilňuje ich vzťah. "Dokonca aj po dvoch rokoch sa stále snažím vyrovnať so svojim žiaľom," hovorí Gloria. "Snažím sa smútok potlačiť, aby som si vyčistila myseľ a mohla pokojne spávať. Našťastie pri mne stojí milujúca rodina a priatelia.“

Viac o téme: AnjelDieťaSmrťFotografia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu