Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Študentka (25) išla na výlet do lesa: Jej kamaráti spravili niečo strašné, prežila si mesačné peklo

Lisa je už doma, no stále sa zotavuje Zobraziť galériu (3)
Lisa je už doma, no stále sa zotavuje (Zdroj: Facebook)

LOUISVILLE - Polícia v americkom štáte Alabama mesiac pátrala po Lise Therisovej, ktorá sa nevrátila z výletu. Jej rodina už pomaly strácala nádej a bála sa toho najhoršieho. Lenže mladej žene sa podarilo v divočine prežiť. Nažive ostala len vďaka tomu, že pila vodu z potoka a jedla bobule a divé huby.

Dvadsaťpäťročná Lisa bola 23. júla na prechádzke v lese v Midlande v Alabame s dvoma mužmi. Tí sa vlámali do chatky a vykradli ju. Therisová o ich kriminálnom pláne nič nevedela a keďže nechcela byť vtiahnutá do organizovanej lúpeže, radšej utiekla. V lese sa však stratila a nedokázala nájsť cestu späť do civilizácie. 

Študentka (25) išla na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Študentka rádiológie však nestratila duchaprítomnosť a snažila sa za každú cenu prežiť. Konzumovala bobule a divé huby a pila vodu z potoka a mlák, čo jej stačilo na prežitie, ale nemala už silu prejsť väčšiu vzdialenosť, a tak sa len motala po lese. 

VIDEO Žena (71) prežila v horách šesť dní: V divočine prišla na skutočný zmysel života

Minulú sobotu okolo druhej hodiny poobede sa podarilo Lise podísť k diaľnici. V kríkoch ju zazrela okoloidúca vodička, ktorá okamžite zastala a zavolala políciu. Tá našla ženu celú doškriabanú od lesného porastu a doštípanú od chrobákov. Nemala so sebou ani mobil ani kabelku. Ihneď ju previezli do nemocnice, kde strávila niekoľko dní. 

Študentka (25) išla na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

V pondelok sa Therisová vrátila domov k svojej rodine do Louisville, no ešte stále je veľmi slabá a vyčerpaná. "Máme šťastie, že vôbec žije. Musela byť veľmi silná pri tom všetkom, čo prežila," povedala jej sestra Elizabeth. "Nasledujúce týždne budú pre ňu mučivé, ja však viem, že to všetko zvládne," dodal brat Will. Podľa polície preukázala Lisa obrovskú vôľu žiť a jej prežitie považujú za zázrak. 

Viac o téme: ZázrakAlabamaPrežitie v divočine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu