Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Syndróm, ktorý vás pripraví o normálny život: Amanda (23) neustále prosí priateľa o sex

Amanda McLaughlinová Zobraziť galériu (3)
Amanda McLaughlinová (Zdroj: bbc3)

WASHINGTON - Mladá Američanka odhalila pre televíznu stanicu BBC3 detaily svojho bolestivého boja s ochorením, ktoré ju neustále podnecuje k pohlavnému styku. Amanda McLaughlinová (23) žije s týmto problémom už desať rokov a hovorí, že musí prosiť svojho snúbenca JoJo o sex každý deň, aby zmiernila príznaky. Syndróm permanentného sexuálneho vzrušenia (PGAD) jej spôsobuje bolesť v nohách a panve, ktorá je taká zlá, že nie je schopná pracovať a len zriedka opúšťa svoj dom.

Mladík (31) si po divokom sexe objavil ranu na penise: Nočná mora, na súlož môžem zabudnúť

"Nie je to zábavné byť neustále vzrušená. Pocit, že sa chystáte mať orgazmus nikdy nezmizne," povedala dievčina v dokumente s názvom Living Differently.

Jej príznaky začali, keď mala iba 13 rokov, no PGAD jej diagnostikovali až o šesť rokov neskôr. Matka Victoria pripustila, že ona a jej rodina najprv nerozumeli dcérinmu stavu. Keď sa prvýkrát stala sexuálne aktívna, mala veľa sexu a rodina ju považovala za niečo, čo sa nedá opísať veľmi lichotivými slovami. Victoria sa vraj za to doteraz hanbí a vzťah mladej dvojice plne podporuje.

Syndróm, ktorý vás pripraví
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: bbc3)

Udržať si vzťahy s týmto zdravotným problémom je veľmi ťažké a rozhodne má aj obrovský vplyv na sexuálny život páru. Amanda však hovorí, že v ich prípade to bola láska na prvý pohľad a JoJo ju neodsudzuje, ani keď plače a prosí ho, aby s ňou mal sex, pretože potrebuje uvoľniť istý tlak v intímnych partiách.

"Keď mi o tom prvýkrát povedala, nevedel som, ako sa mám cítiť, ale mal som ju rád, takže som bol pripravený ísť do toho. Čím viac sa naučím, tým viac jej môžem pomôcť, aby dostala všetko, čo potrebuje," vysvetlil snúbenec.

Syndróm, ktorý vás pripraví
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: bbc3)

Amanda momentálne užíva 30 rôznych druhov liekov na zmiernenie bolesti spôsobenej jej ochorením. Používa tiež ľadové "vložky" na odpuchnutie panvy. Profesorka neurológie Michiganskej univerzity doktorka Priyanka Gunta, ktorá lieči mladú ženu, dodala, že ide o veľmi zriedkavú diagnózu. Výskum je preto veľmi obmedzený a nevie sa presne, čo ju spôsobuje. Predpokladá sa, že ide o viac faktorov.

Viac o téme: SexOchorenieAmanda McLaughlinováPGADNutkenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu