Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Toto je najlepší čas dňa na sex: Budete prekvapení, inokedy, ako si myslíte

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Na základe najnovšieho výskumu môžete získať návod, ako si usporiadať režim dňa tak, aby ste si udržali štíhlu líniu a lepšie zvládali každodenné povinnosti. Stačí si podľa neho urobiť harmonogram a v správnom čase jesť, relaxovať či mať sex. Ak ho budete dodržiavať, pôžitok z týchto aktivít bude oveľa intenzívnejší.

Spoločnosť Forza Supplements nedávno vykonala zaujímavý výskum, do ktorého sa zapojilo tisíc respondentov, ktorí vedú zdravý a aktívny život. Boli požiadaní, aby zaznamenali optimálny čas svojich bežných každodenných aktivít. "Chceli sme zistiť, kedy je najvhodnejší čas na prácu, odpočinok a zábavu," hovorí riaditeľ firmy Lee Smith.

Naliehavé varovanie odborníkov: Muži majú zásadný problém, hrozí vyhynutie ľudstva

Na základe týchto výsledkov bol potom vypracovaný časový harmonogram jednotlivých činností tak, aby ste si ich vychutnali čo najviac. Najviac bude vyhovovať tým, ktorí vstávajú zhruba o 6.45 hod. U niektorých ľudí sa však telo aktivizuje až  neskôr popoludní a naberá na intenzite večer. Ak ste náhodou nočná osoba aj vy, môžete si celý harmonogram posunúť a upraviť podľa vášho času vstávania. Pokiaľ však chcete optimalizovať chudnutie, najlepší čas na raňajky je 7.15 hod., na obed 12.15 hod. a na večeru 18.00 hod. 

Toto je najlepší čas
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Respondenti mali odpovedať aj na to, kedy je najlepšie sa milovať. Z ich odpovedí vyplýva, že najideálnejší čas na sex je ráno o pol ôsmej, zhruba 45 minút po prebudení. Telo je vtedy dostatočne odpočinuté a vyburcuje sa k vyšším výkonom. Rýchlosť endorfínov vyvolaných ranným sexom navyše optimalizuje krvný tlak, odbúrava stres a pohodovo vás naštartuje do nového dňa. 

Celodenné úrovne vašej koncentrácie sú veľmi pohyblivé a väčšina opýtaných potvrdila, že udržať pozornosť a sústredenie je možné maximálne po dobu  troch hodín. Preto je ideálne, keď si doprajete aspoň krátku prestávku zhruba o 10.45. Najväčšiu chuť flákať sa v práci mali respondenti o 15.30. Vtedy aj zvyknú siahať po malom olovrante.

Toto je najlepší čas
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Účastníci štúdie ďalej uviedli, že účinnosť fyzických aktivít, akými sú cvičenie či prechádzky, je najvyššia zhruba o 18.00 hod. Ak namiesto pohybu uprednostníte primeranú dávku alkoholu, mali by ste si ju dopriať  o 18.10, čiže aspoň štyri hodiny pred spaním. Presne taký čas potrebuje pečeň na regeneráciu. Pokiaľ cítite potrebu usadiť sa pred televízorom a odpočívať, ideálny čas je o 20.15 hod. Respondenti tiež uviedli, že najväčší pôžitok zo spánku majú vtedy, keď si chodia ľahnúť zhruba o 22.00 hod. Viac ako polovica z opýtaných potvrdila, že ak nespali osem hodín, znížilo to ich výkon počas celého nasledujúceho dňa.

Viac o téme: ŠtúdiaSex
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu