Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Žena čistila podlahu: Zrazu jej prišlo neskutočne zle, VAROVANIE pred smrtiacou chybou

Charley Howsonová Zobraziť galériu (2)
Charley Howsonová (Zdroj: profimedia.sk)

SHEFFIELD - Mama troch detí z anglického Sheffieldu takmer zomrela po tom, čo sa nadýchala smrtiacich výparov z prostriedkov, ktorými čistila podlahu v kuchyni. Charley Howsonovú (36) museli odviezť do nemocnice kvôli otrave plynným chlórom, ktorý vznikol pri zmiešaní viacerých chemikálií.

FOTO Emily (25) si nahá privyrába na materskej dovolenke: Z jej džobu padnete na zadok!

Charley zvyčajne používa bielidlo, ale tentokrát bola odhodlaná dostať svoju podlahu do bezchybného stavu, a tak k nemu ešte pridala Dettol a koncentrovaný dezinfekčný prostriedok, ktoré zaliala horúcou vodou. Smrtiaci kokteil bol na svete a ona začala po pár minútach pociťovať bolesť hrudníka.

"Bolesť sa zhoršovala a zhoršovala, myslela som si, že mám infarkt. Kedysi mi skolabovali pľúca a toto bolo trochu podobné," vysvetlila nešťastnica pre britské médiá. Keď jej syn Corey (15) počul, ako matka kričí od bolesti, rýchlo zavolal na tiesňovú linku, hoci mu Charley tvrdila, že to nemá robiť, že bude v poriadku.

Záchranári zistili, že jej hladina kyslíka bola nebezpečne nízka a zobrali ju do nemocnice. "Nevedela som, čo sa deje, stále som len premýšľala o mojich deťoch," uviedla Charley. Lekári jej nasadili kyslík a urobili röntgenové vyšetrenie hrudníka, aby sa ubezpečili, či má v poriadku pľúca. Testy však dopadli dobre.

Matka so svojím záchrancom.
Zobraziť galériu (2)
Matka so svojím záchrancom.  (Zdroj: profimedia.sk)

"Doktor sa pýtal, či som niečo čistila, lebo zdravotníci sa zmienili o silnom zápachu bielidla. Povedal, že zmiešanie týchto chemikálií s horúcou vodou vyvolalo otravu plynným chlórom. Bola som ohromená, nemohla som tomu uveriť," uviedla Charley.

Keby jej syn nezavolal sanitku aj napriek jej protestom, mohlo sa všetko skončiť oveľa horšie. "Už som tu nemusela byť. Mohlo ma to zabiť," dodala Charley, ktorá má okrem syna ešte aj dve dcérky, deväťročnú Evie a 11-týždňovú Jaymie-Leigh.

Neskôr bude musieť ísť pacientka na ďalšie testy, aby lekári zistili, či nedošlo k trvalému poškodeniu. Charley teraz varuje všetkých ľudí, aby si dávali pozor na čistiace prostriedky, ktoré sú bežne dostupné v supermarkete. Mali by si začať čítať aj tie drobné písmenká na etiketách, aby nedopadli tak ako ona.

Viac o téme: BielidloUpratovanieOtravaČistiace prostriedky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu