Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pokazená dovolenka v Portugalsku: Rozhovor so zamestnancom hotela dohnal Britky k slzám

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

ALBUFEIRA - Dve britské turistky boli v juhoportugalskom letovisku Albufeira vykázané z bazéna, pretože na sebe mali burkiny. Informoval o tom v utorok denník The Independent.

Veľká anketa: Slováci dali jasne najavo, čo si myslia o moslimských burkini v bazénoch

Britské turistky si s deťmi rezervovali byt v komplexe s bazénom. Idylu letného dňa, ktoré spolu švagriné Maryya Dean a Hali pri bazéne trávili, narušil jeden zo zamestnancov: oznámil ženám, že by sa mali riadiť portugalskými zvyklosťami a obliecť sa do bikín, alebo zo zdieľaného bazénu odísť.

Maryya Dean
Zobraziť galériu (3)
Maryya Dean  (Zdroj: FB/TWitter/Maryya Dean)

"Povedali sme mu, že bikiny nemáme, pretože sa v nich necítime dobre - je to proti nášmu presvedčeniu. On ale neprestával opakovať 'Musíte na sebe mať bikiny', bolo to naozaj ponižujúce," uviedla jedna zo žien. Tá na sebe v čase incidentu mala dlhé legíny a vršok s dlhým rukávom. Jej švagriná mala cez plavky pretiahnuté trojštvrťové legíny.

"Keď sme s deťmi z bazéna odchádzali, cítili sme sa trápne. Ľudia sa na nás pozerali, akoby sme spáchali nejaký zločin," komentovali situáciu ženy z mesta Chessington, ktoré leží na juhovýchod od Londýna, asi pol hodinu vlakom od centra metropoly.

Maryya Dean
Zobraziť galériu (3)
Maryya Dean  (Zdroj: FB/TWitter/Maryya Dean)

Vlani sa hlavne vo Francúzsku začali objavovať zákazy nosenia burkín, teda plaviek, ktorými moslimské ženy zahaľujú prakticky celé telo vrátane vlasov. V niektorých mestách to ale súdy zrušili. Napriek kontroverzii, ktorú burkiny vyvolávajú, sa v Británii dajú kúpiť v celom rade veľkých obchodných reťazcov.

Viac o téme: BazénHotelBurkinyAlbufeira
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu