Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Chlapček bol tehotný so svojím dvojčaťom: V bruchu mal dieťa s mozgom aj rukami

Chlapčekovi sa po operácii darí. Zobraziť galériu (2)
Chlapčekovi sa po operácii darí. (Zdroj: profimedia.sk)

MUMBRA - Lekári v Indii úspešne odstránili z tela novorodenca jeho parazitické dvojča, ktoré sa vyvinulo vo vnútri jeho brucha. Išlo o zriedkavý druh tehotenstva, o jedno z približne iba 200 zaznamenaných na celom svete. Nemenovaný chlapček a jeho matka (19) sú v poriadku.

Žena (27) porodila tri deti za jeden rok: Jej manžel zbledol, keď sa to dozvedel

Rádiológ, doktor Bhavna Thorat, si všimol abnormalitu už počas rutinného vyšetrenia tehotnej ženy v nemocnici Bilal v Mumbre začiatkom júla. Keď sa dieťa o deväť dní neskôr narodilo, sken odhalil ďalší malý plod vo vnútri brucha novorodenca.

"Videl som kosti hornej a dolnej končatiny. Jedinečná vec bola, že som mohol vidieť malú hlavu s vnútorným mozgom, ale toto parazitické dvojča nemalo lebkovú kosť," vysvetlil odborník pre miestne médiá.

FOTO Chlapček bol tehotný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Chlapčeka previezli do nemocnice Titan v Thane a pri operácii mu z tela odstránili hmotu s veľkosťou približne 7 cm, vážiacu 150 gramov. "Dieťaťu sa teraz darí veľmi dobre a matka ho čoskoro začne kŕmiť," uviedla lekárka.

Gynekologička Neena Nichlaniová vysvetlila, že išlo o prípad monozygotného dvojitého tehotenstva, kedy jeden zárodok obklopí druhý a oberá hostiteľa o výživu. Niekedy to môže znamenať až smrť hostiteľa, pretože obaja dostávajú výživu iba z jednej pupočnej šnúry.

Viac o téme: OperáciaDvojčaTehotenstvo India
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu