Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mladík (20) sa sťažuje na diskrimináciu v práci: Keď ale zistíte, čo mu vadí...

Scott sa nechce prestať líčiť Zobraziť galériu (3)
Scott sa nechce prestať líčiť (Zdroj: Facebook)

WAKEFIELD - Mladík sa sťažuje, že v práci zažíva diskrimináciu. Jeho nadriadený mu totiž povedal, aby si dal dole svoj mejkap. Scott sa bráni tým, že neexistujú žiadne pravidlá, podľa ktorých by zamestnanci nemohli chodiť do práce nalíčení a tvrdí, že niektorí jeho kolegovia sa líčia viac ako on.

Scott Laplanche začal pred ôsmimi mesiacmi pracovať v obchode s elektronikou. Hoci je muž, rád sa líči a chodí tak aj do práce. Jeho nadriadený mu ale nedávno oznámil, že je to problém a aby sa viac nemaľoval. Mladíka sa to veľmi dotklo a cíti sa byť diskriminovaný. Vraj neexistuje žiadny pracovný predpis, ktorý by nosenie mejkapu zakazoval. Okrem toho tvrdí, že niektorí jeho kolegovia chodia ešte viac nalíčení než on.

Mladík (20) sa sťažuje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Vysvetlil som im, že sa cítim byť diskriminovaný. Ako moji kolegovia môžu v práci nosiť mejkap a nie sú za to potrestaní, prečo ja som bol? Mali by pre všetkých platiť rovnaké pravidlá. Ak môžu ženy nosiť mejkap, tak môžem aj ja," vyhlásil Laplanche. 

Mladík (20) sa sťažuje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

O svoju nie veľmi dobrú skúsenosť sa Scott podelil s užívateľmi na Facebooku, pričom neuviedol meno zamestnávateľa, pretože tento problém je ešte v štádiu riešenia. "Minulý týždeň za mnou prišiel môj  úžasný zamestnávateľ a povedal mi, aby som si zotrel ten mejkap. Bol som v šoku. Po tom, čo som to odmietol, mi bolo povedané, aby som sa aspoň menej líčil. Ani s tým ale nesúhlasím. Či som sa cítil byť diskriminovaný? Samozrejme, ak ostatní kolegovia môžu nosiť mejkap, ja môžem tiež," uzavrel. 

Viac o téme: MejkapDiskriminácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu