Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Francúzi sa trápia s novou záhadou: Na pláže vyplavilo státisíce divných žltých guľôčok

Čo to je? Zobraziť galériu (3)
Čo to je? (Zdroj: BFMTV)

PARÍŽ - Francúzske úrady zostali zmätené zo stoviek tisíc bizarných žltých gúľ, ktoré zaplavili pobrežie. Záhadné objekty sa nachádzajú v obrovských množstvách na plážach severného departementu Pas-de-Calais. Odborníci tvrdia, že sa stále snažia zistiť, odkiaľ gule pochádzajú, no úradníci trvajú na tom, že "podľa ich vedomostí" nepredstavujú riziko pre verejnosť.

Manželia sa záhadne stratili vo švajčiarskych Alpách: Po 75 rokoch odhalili tajomstvo

Francúzi sa trápia s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: BFMTV)

Dotknutá plocha sa tiahne od Boulogne-sur-Mer až k neďalekému mestu Le Touquet, čo predstavuje asi 30 kilometrov. Podľa La Voix du Nord guľôčky okupujú pláže La Slack, Wimereux, Le Portel, Equihen-Plage, Hardelot, Le Touquet, Stella a Berck. Orgány uviedli, že ich výskyt nie je nebezpečný pre "verejné zdravie, zvieratá alebo rastliny".

Francúzi sa trápia s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: BFMTV)

Vzhľad týchto záhadných predmetov však vyvolal zmätok medzi obyvateľmi aj turistami. Ich pôvod je teraz predmetom analýz a dúfa sa, že čoskoro sa mysteriózno okolo nich rozptýli. Jonathan Hénicart, prezident ochranárskej skupiny Sea-mer, pre francúzsku televíznu spravodajskú stanicu BFMTV povedal, že môžu pochádzať z "ropného produktu".

"Mohli by pochádzať z polyuretánového výrobku bežne používaného pri stavbách. Veľmi veľmi mierne sú cítiť parafínom," vysvetlil Hénicart.

Viac o téme: PlážFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu