Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladík sa stal nechtiac slávnym: FOTO mu zo života urobila peklo

Fotka mu narobila poriadnu galibu Zobraziť galériu (3)
Fotka mu narobila poriadnu galibu (Zdroj: Twitter)

DALLAS - Mark Hughes sa stal hviezdou, hoci po tom vôbec netúžil. Bohužiaľ mu táto sláva poriadne skomplikovala život, pretože bol políciou omylom označený za zločinca a vraha. Jeho fotografie rýchlosťou blesku zaplavili internet s tým, aby ho ľudia pomohli vypátrať. Ničnetušiaci Mark sa o tom, že je verejný nepriateľ, dozvedel až od svojho kamaráta.

Celý incident sa odohral v Dallase ešte minulý rok, kde sa Mark so svojím bratom priplietli do pouličných nepokojov, ktoré prerástli do prestrelky. V tom čase mal pri sebe legálne držanú zbraň. Keď sa začalo strieľať, uvedomil si potenciálne nebezpečenstvo a radšej túto zbraň odovzdal policajtovi, ktorý stál neďaleko. Bál sa totiž, že ak ho muži zákona náhodou zatknú a pri jeho osobnej prehliadke ju nájdu, obvinia ho zo streľby. Neskôr odišiel normálne domov.

Na druhý deň sa ale spustil šialený kolotoč udalostí. Zavolal mu totiž kamarát s tým, že jeho tvár je vo všetkých správach a že ho označili za podozrivého ostreľovača, ktorý má na svedomí životy policajtov. "To je jeden z našich podozrivých. Prosím, pomôžte nám nájsť ho," znela žiadosť polície o pomoc. 

Mladík sa stal nechtiac
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Bezradný a nechápajúci muž sa rozhodol ísť na políciu, kde chcel všetko vysvetliť. "Keď som vstúpil do policajnej budovy, zavesilo sa na mňa asi päťdesiat párov očí a v každom z nich som mohol čítať: "Mám ťa!" a zatkli ma," opisuje nepríjemné momenty  Mark. Po výsluchu si policajti uvedomili svoju chybu a pustili ho domov. Nešťastný príspevok však stiahli až o niekoľko hodín neskôr.

Hughesovi tento omyl prakticky zničil život a mesiace strávil premýšľaním o tom, že predá dom a odíde s manželkou a tromi deťmi do iného štátu. Tiež mu v hlave vírila myšlienka o nejakom nepriateľovi, ktorý celú akciu zosnoval proti nemu, aby mu uškodil. "Veľa ľudí si ma fotilo, písalo mi na sociálne siete, alebo ma len tak zastavovali na ulici a vyjadrovali podporu," hovorí Mark o nechtiac nadobudnutej sláve. 

Mladík sa stal nechtiac
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/CBS News)

Na jednej strane chápe zúfalých policajtov, ktorí hľadali vraha ich piatich kolegov, ale jedným dychom hovorí aj o ich nezodpovednom a urýchlenom rozhodnutí označiť ho na sociálnej sieti za verejného nepriateľa číslo jedna a zločinca najhrubšieho kalibru. A hoci od tejto nešťastnej udalosti uplynul už rok, Hughes stále nevie, čo je to spokojný spánok. 

Viac o téme: StreľbaDallasMark hughes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu