Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veľké varovanie rodičov: Naše bábätko zabil jediný bozk, neurobte rovnakú chybu

Marianka sa dožila iba 18 dní Zobraziť galériu (6)
Marianka sa dožila iba 18 dní (Zdroj: FB)

IOWA - Pre Shanea a Nicole Sifritovcov z amerického štátu Iowa mal byť júl mesiacom radosti. Najprv sa im narodilo ich prvé dieťa, krásna dcérka Mariana, a o pár dni nasledovala svadba. Avšak dve hodiny po tom, čo si novomanželia vymenili sľuby, sa ich sen zmenil na nočnú moru. Ich dievčatko skončilo v nemocnici a aj napriek obrovskému úsiliu lekárov podľahlo nakoniec smrtiacemu vírusu.

Študentke (†21) bolo zle, myslela si, že má len opicu z predošlej noci: Do pár hodín bola mŕtva

Mariana prišla na svet 1. júla ako zdravé dieťa po tehotenstve bez komplikácií a rýchlom pôrode. Siedmeho júla si novopečení rodičia povedali svoje áno, no uprostred svadobnej slávnosti museli odísť, pretože ich dcérka bola bledá, prestala jesť a prebúdzala sa len s námahou.

Veľké varovanie rodičov: Naše
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB)

Veľké varovanie rodičov: Naše
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB)

Lekári v detskej nemocnici stanovili dieťatku hrozivú diagnózu - meningitída HSV-1, ktorá je spôsobená vírusom herpesu zodpovedným aj za opary. Herpetická meningitída môže byť prenesená aj pohlavným stykom alebo z infikovanej matky na dieťa počas pôrodu, no v prípade Mariany bol výsledok testov u oboch rodičov negatívny. Je tak veľmi pravdepodobné, že dieťatko bolo nakazené vírusom od niekoho, kto nemusel mať príznaky, ale navštívil ich rodinu a dievčatko pobozkal.

Veľké varovanie rodičov: Naše
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB)

Shane Sifrit sa pre WHO-TV vyjadril, že po hospitalizácii to išlo s ich dcérkou z kopca. Prestala dýchať a zlyhávali jej orgány. Počas prvých 48 hodín dostala päťdesiat krvných transfúzií, ale obličky chorobu nezvládli a museli ju napojiť na dialýzu. Potom sa objavil problém s pečeňou, ktorá prestala správne fungovať, čo malo za následok vnútorné krvácanie.

Marianu 10. júla prepravili vrtuľníkom do Univerzitnej nemocnice v Iowe, kde pracovali tímy špecialistov, ktorí sa snažili udržať dieťa nažive a zastaviť smrteľnú infekciu. Nicole pravidelne informovala o zdravotnom stave dieťaťa na sociálnej sieti s devastujúcimi fotografiami ukazujúcimi, ako je dievčatko napojené k prístroju na podporu života, s trubicami a ihlami trčiacimi z každej časti jej tela.

Veľké varovanie rodičov: Naše
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB)

Bohužiaľ, Mariana v utorok ráno boj s vírusom prehrala a zomrela v otcovom náručí. Nicole a Shane Sifritovci údajne nehľadajú vinníka, pretože je to už aj tak zbytočné. Teraz chcú hlavne zvýšiť povedomie ľudí o prípade svojej dcérky a varujú ostatných rodičov, aby držali deti po pôrode izolované a aby sa necítili zahanbene, keď pošlú návštevníkov preč.

Veľké varovanie rodičov: Naše
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB)

"Uistite sa, aby si neustále umývali ruky. Nenechajte ľudí pobozkať svoje dieťa a uistite sa, že sa vás spýtajú predtým, než vezmú vaše dieťa na ruky," odkazuje všetkým Nicole.

Viac o téme: BábätkoBozkMeningitídaHerpes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu