Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Pilot radí, ako prekonať strach z turbulencií: Stačí vám na to pero

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NEW YORK - Na obavy z turbulencií už môžete zabudnúť! Všetkým, ktorí z nich majú strach, možno pomôže jednoduchá metóda, ktorú vyvinul pilot Ron Nielsen. Postačí vám, ak budete mať v ruke pero a budete s ním robiť jednu činnosť stále dookola.

Hoci turbulencie bežne nepredstavujú žiadne nebezpečenstvo, ľuďom je z nich len jednoducho zle, väčšina z nás z nich má strach. Všetky sprievodné javy s nimi spojené sú podľa odborníkov bezpečné a ľahko vysvetliteľné. Ale pre tých, ktorí majú obavy z lietania, sú tieto tvrdenia a vedecky podložené fakty aj tak zbytočné.

Pilot radí, ako prekonať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ak ste z každého letu nervózni aj vy a desí vás trasúce sa lietadlo zmietajúce sa v turbulenciách, môže vám pomôcť jednoduchá rada skúseného pilota. Kapitán Ron Nielson radí, aby ste v čase, keď turbulencie začínajú a vaše obavy sa stupňujú, vzali pero do opačnej ruky, s ktorou píšete. Perom v opačnej ruke máte potom písať svoje meno a neustále to opakovať, kým sa neupokojíte. Experiment otestovala televízia NBC vo svojej relácii Today Show. 

Skúsený pilot prehovoril o najväčších mýtoch v lietaní: Otázky, ktoré sa bojíte opýtať

Táto činnosť nielen odvráti vašu pozornosť od trasúceho sa lietadla, ale zároveň presmeruje činnosť mozgu a úplne naruší váš myšlienkový proces. Dobrovoľníci, ktorí tento jednoduchý test vyskúšali v simulátore tvrdia, že to naozaj funguje a počas turbulencie sa cítili sa oveľa lepšie. 

Viac o téme: LietadloTurbulencie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu