Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tehotná žena (21) bola 123 dní po smrti: Dvojičkám nedávali šancu, ale stal sa zázrak!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Zázrak, aký sa len tak nevidí. Aj keď bola už štyri mesiace po smrti, podarilo sa jej porodiť. Neuveriteľný prípad sa stal v Brazílii.

Iba 21-ročná žena z Brazílie utrpela infarkt, po ktorom jej odumrel mozog. Frankielen da Silva Zampoli Padilha, ktorá v tej dobe mala jedno dieťa, však bola tehotná. Deväť týždňov nosila dvojičky. Lekári okamžite začali konať a nakoniec sa stal zázrak.

Odborníci z nemocnice Nosso Senhora do Rocio varovali jej manžela Muriela (24), že to detičky nemusia prežiť. Dali mu tiež vedieť, že ak by sa tak stalo, tak by mohol následne svoju ženu odpojiť od prístrojov a nechať umrieť.

Tehotná žena (21) bola
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Čo je však zaujímavé, srdcia dvojičiek neprestávali biť. Z dní sa stali týždne a detičky stále žili. V bruchu mŕtvej matky sa normálne vyvíjali. Celkovo tam strávili po matkinej smrti 123 dní. Potom pomocou cisárskeho rezu ich doktori vytiahli.

Tehotná žena (21) bola
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Ide zrejme o najdlhší čas v histórii medicíny, kedy bola takto nejaká tehotná žena udržovaná pri živote. Bábätká po predčasnom pôrode museli putovať ihneď do starostlivosti odborníkov a tri mesiace strávili v inkubátoroch.

Dnes sa o Anu Vitoriu a Asapha stará Muriel s babičkou, matkou nebohej Frankielen. „Som neskutočne pyšná na moju dcéru,“ povedala Angela Silva médiám. „Bolo ťažké ju stratiť. Bol z nej bojovník až do konca. Chránila svoje krásne deti a darovala im život,“ povedala šťastná babička.

Viac o téme: Frankielen da Silva Zampoli Padilha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu