Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Išli preskúmať hrad Branč a to, čo tam nahrali, im vyrazilo dych: VIDEO údajného hlasu ducha!

Lovci vchádzajú na nádvorie hradu Zobraziť galériu (4)
Lovci vchádzajú na nádvorie hradu (Zdroj: SGH)

BRANČ - Slovenskí lovci duchov vyrazili opäť vyšetrovať. Tentokrát na zrúcaninu hradu Branč, ktorý sa nachádza v Myjavskej pahorkatine. Na hrade sa počas storočí vystriedalo množstvo známych panovníkov. História ale spomína aj násilie a vraždenie, ku ktorému tu malo dochádzať.

Na Branči sa podľa viacerých prameňov diali poriadne zverstvá. Zabíjali tu vraj mníchov a farárov kvôli ich vyznaniu. Slovak Ghost Hunters preto išli preveriť, či v zrúcanine neblúdia duše jeho zosnulých bývalých obyvateľov. 

Išli preskúmať hrad Branč
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SGH)

Išli preskúmať hrad Branč
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SGH)

Tím dorazil na hrad okolo desiatej večer. Vyšetrovať začal v jeho strede, kde bola kedysi obytná veža. Lovci sa následne prostredníctvom elektronického zariadenia skúšali spojiť s prítomnými entitami. Keď si prehrali záznam, sami ostali poriadne prekvapení. V pozadí totiž bolo počuť akoby dva po sebe idúce výstrely zo starodávnych pušiek. "Cítili sme sa akokeby sme stáli priamo v centre nejakého starodávneho bojiska," opísal pocity vedúci tímu Matej. 

Tomáš si chcel v dome nebohých rodičov pozrieť s kamarátmi film: Niečo ich vystrašilo na smrť

Neskôr sa s kolegami presunul do niekdajšej delovej bašty. Opäť nahrali zvuky, ktoré akoby nepochádzali z tohto sveta, konkrétne povzdych zranenej osoby a vzlykanie ženy. Počas skúmania zrúcaniny hradu kládli lovci otázky aj po nemecky a dostali odpoveď! 

Slovak Ghost Hunters na Branči

Je krátko po polnoci, v okolí hradu fúka silný vietor. Na nádvorí stojí pamätník pre zavraždených evanjelických kňazov. Tu sa lovci duchov zastavili a nainštalovali spiritbox.

Išli preskúmať hrad Branč
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SGH)

Podarilo sa im spraviť zaujímavé nahrávky, na jednej z nich bol napríklad zachytený hlas neznámej osoby. Akoby sa nejaký muž ponorený vo vode snažil niečo povedať. Bol to niekto, koho zabili počas prenasledovania evanjelicky veriach ľudí? "Vtedy vraj hádzali telá mŕtvych pod hradby do spoločného hrobu. Možno bol teda dotyčný ešte živý a umrel v tom hrobe," vysvetlil Matej. Spolu s ostatnými nahral aj iné neznáme hlasy, ktoré počuť jasne a zreteľne, a to dokonca na viacerých frekvenciách, čo za normálnych okolností nie je možné. Deje sa teda na Branči naozaj niečo paranormálne? 

Slovak Ghost Hunters na Branči 2

Viac o téme: Paranormálny javLovci duchovSlovak ghost hunters
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu