Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žene sa narodilo zdeformované bábätko s dvoma torzami: Po pár hodinách zomrelo

Dievčatko prežilo len pár hodín Zobraziť galériu (3)
Dievčatko prežilo len pár hodín (Zdroj: YouTube)

LAKHISARAI - Okolo nemocnice v indickom štáte Bihár sa minulý týždeň zhromažďovali desiatky ľudí, ktorí boli zvedaví na jedného z pacientov. Narodilo sa tam totiž dievčatko, ktoré malo jednu hlavu, ale zato prakticky dve telá. Bohužiaľ krátko po tom zomrelo.

Na východe Indie sa pred niekoľkými dňami narodilo dievčatko s dvoma torzami, štyrmi rukami a rovnako štyrmi nohami. Keď sa o tom dopočuli miestni obyvatelia, chodili sa do nemocnice na zdeformované bábätko pozerať ako na nejakú atrakciu.

Žene sa narodilo zdeformované
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Lekári ho okamžite po narodení napojili na podporné prístroje, pretože nedokázalo samo dýchať. No aj napriek tomu dievčatko v piatok krátko po príchode na svet zomrelo. Matka Savita Deviová bola zo smrti novorodeniatka v šoku, no vzápätí uviedla, že "všetko, čo sa stalo, sa stalo z dobrého dôvodu". "Keby moje dieťatko s takouto deformitou prežilo, veľmi by sa trápilo a každý deň by bol pre neho ako smrť," vyhlásila. 

Jej manžel Suresh tvrdí, že počas tehotenstva dodržiavali všetky odporúčania lekárov a nič nenaznačovalo tomu, že dieťa sa nenarodí v poriadku. "Osud mal ale iný plán - tentokrát poriadne krutý. Boh nás asi potrestal za nejaké hriechy, ktoré sme spáchali v našich minulých životoch." 

Žene sa narodilo zdeformované
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Doktor Mukesh Kumar uviedol, že bábätku sa nedalo pomôcť, pretože nebolo úplne vyvinuté. Trpelo vrodenou deformitou, kedy sa plod v maternici nevyvinul v dôsledku viacerých dôvodov. Savite sa mali narodiť siamské dvojičky, no namiesto toho, aby sa im vyvinuli dve samostatné telá, sa vyvinulo jedno, ktoré absorbovalo končatiny toho druhého nevyvinutého. K tomuto stavu dochádza vtedy, keď sa bunky v maternici počas embryonálneho vývoja abnormálne sformujú. 

Viac o téme: IndiaSiamské dvojičkyZdeformované bábätko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu