Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Súťaž o najškaredšieho psa má víťaza: VIDEO tohtoročnej výherkyne

Víťazka Martha
Víťazka Martha (Zdroj: SITA/AP)

PETALUMA - Titul najškaredšieho psa roka si tento raz z kalifornskej Petalumy podľa amerických médií odváža mohutná a rešpekt vzbudzujúci fena neapolského mastina. Martha, ktorá váži 57 kilogramov, od začiatku patrila k favoritom vďaka mimoriadne vráskavej tvári, ktorá je inak pre toto plemeno typická.

Chutné šteniatko na FOTO vyhodili od polície: Ten dôvod ale pochopíte

Voľné záhyby kože, ktoré u Marthy aj na mastina dosahujú mimoriadne rozmery, upútali divákov aj porotcov, ktorí vyberali zo 14 uchádzačov o kuriózny titul.

Všetci psi museli absolvovať prehliadku na červenom koberci, pri ktorej bolo zakázané akokoľvek upravovať ich prirodzený vzhľad. Pre víťaza bola pripravená odmena 1500 dolárov (cca 1350 eur).

Martha titul prevzala po drobnej čivave SweePee Rambo - víťazke vlaňajšieho ročníka, ktorá zaujala krivými nôžkami, rozježeným chumáčom srsti na hlave a večne vyplazeným jazykom.

Súťaž o najškaredšieho psa sa v Kalifornii organizuje každoročne už takmer tridsať rokov. Porota oceňuje zlú stavbu tela, vítaný je prípadný zápach alebo nezvládnuteľná povaha.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu