Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Čo je to? Napoly človek, napoly zviera: Dedinčania veria, že tohto tvora zoslal diabol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

LESOTHO - Mnohí zo 4000 obyvateľov dediny Lady Frere v Južnej Afrike sú presvedčení, že za narodením podivného jahňaťa sú čary. Keď sa jeho fotografie a panika začali šíriť v komunite ako požiar, oddelenie rozvoja vidieka radšej poslalo na miesto odborníkov, aby nezvyčajný prípad preskúmali.

VIDEO Dedinčania chcú jeho smrť: Je to zlo! Narodil sa mutant s ľudskými perami

Riaditeľ veterinárnych služieb Lubabalo Mrwebi priznal, že na prvý pohľad je jahňa, ktoré sa narodilo mŕtve, podobné človeku, ale nie je to človek. "Môžeme potvrdiť, že nejde o falošné snímky, ale že vážne deformované jahňa sa narodilo ovci v Lady Frere tento týždeň a podobá sa na človeka. Nie je to však človek, ale deformovaná mŕtvola jahňaťa, ktorá bola infikovaná horúčkou v ranom štádiu tehotenstva," znel podľa miestnych médií jeho verdikt.

Dodal, že ovce majú 28 párov chromozómov, zatiaľ čo ľudia majú 23 párov, čo je dôležité pri búraní mýtu, že zo spojenia ovčieho vajíčka a ľudskej spermie môže vzniknúť životaschopná forma života. "Deformované jahňa má príznaky, ktoré sú v súlade s vývojom plodu, ktorý zlyhal v dôsledku vírusovej infekcie a nič viac," povedal Mrwebi.

Ovca totiž otehotnela v období bohatých dažďov, pre ktoré je typické množstvo komárov, prenášajúcich vírusy, a tie spôsobujú horúčku. Vírus si našiel cestu cez krv matky do maternice a plodu v kritickej fáze jeho vývoja. Infikovaný plod sa potom nevytvoril správne, čo viedlo k takejto deformácii. Veterinári vykonajú aj pitvu, ktorej výsledky oznámia verejnosti, ktorá sa obáva čarodejníctva. Podľa jedného z dedinčanov sú ľudia vystrašení a nebudú šťastní, kým tvora nepochovajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu