Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Patrick (†16) počas behu v lese stihol ešte odoslať správu rodine: Potom ho zabila šelma

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ANCHORAGE - Šestnásťročný mladík neprežil stretnutie s medveďom, ktorý ho napadol pri tradičných bežeckých pretekoch v aljašskej divočine. Chlapec stihol rodine poslať správu o osudovom konflikte, keď ho však prišli zachraňovať organizátori, našli už len bezvládne telo. Medveďa postrelil jeden zo strážcov parku, zranené zviera však uniklo.

Kanaďan sa vybral loviť medveďa: Takmer sa stal obeťou sám, hrozivý útok šelmy na VIDEU

Patrick Cooper z mesta Anchorage sa v nedeľu zúčastnil tradičného behu po miestnych kopcoch, keď ho zhruba v polovici päťkilometrovej juniorskej trasy prekvapila divoká šelma. Ihneď odoslal rodine textovú správu a zrejme sa dal na útek, ktorý však nestihol úspešne dokončiť.

Keď ďalší bežec priniesol správu o jeho napadnutí, vyrazilo mu na pomoc niekoľko ľudí, ale bolo už neskoro. Medveďa, ktorý sa pohyboval obďaleč, strelil jeden zo strážcov do hlavy, zviera však odbehlo a správa parku po ňom pátra.

"Ľudia tu občas zbehnú z cesty a hovoria, že narazili na medveďa. Niekedy to nič neznamená, ale inokedy je to naozaj vážne, ako v tomto prípade," povedal podľa BBC riaditeľ pretekov Brad Precosky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu