Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tajné tlačidlo v lietadlách: Ak ho nájdete a použijete, budete nadšení

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Cestovanie lietadlom je síce rýchle, ale mnohokrát nie veľmi pohodlné vzhľadom na to, že na palube sa musia pasažieri tiesniť v úzkych sedadlách. Existuje ale veľmi jednoduchý spôsob, ako si nejaký vytvoriť. Stačí jediné zatlačenie na tom správnom mieste.

Pokiaľ nelietate prvou alebo biznis triedou, čo sa zrejme týka aj väčšiny Slovákov, môže byť lietanie pomerne nepohodlným spôsobom prepravy. Každé sedadlo má síce operadlo, o ktoré sa môžete oprieť, alebo naň dokonca položiť vankúš a ľahnúť si, no i tak sa po lete cítite úplne rozbitý. 

Aerolinky vyhodili z lietadla pasažiera: Urobil niečo, čo ste možno chceli niekedy spraviť aj vy

Podľa portálu Insider.com však jestvuje spôsob, ako si lietanie možno aspoň trochu spríjemniť. Súčasťou operadla je totiž "tajné" tlačidlo, s pomocou ktorého môžete operadlo vysunúť hore, čo vám automaticky poskytne viac priestoru pre vaše telo. Jeho funkciu oceníte aj vtedy, keď vykladáte hore, alebo naopak vyberáte dolu batožinu z priestoru nad hlavou. 

Tajné tlačidlo v lietadlách:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Väčšina lietadiel vraj toto tlačidlo má, najmä však z hľadiska bezpečnosti, nie pohodlnosti. Má totiž slúžiť pre ľahší a rýchlejší pohyb v núdzových prípadoch. Čo sa ale týka nízkonákladových spoločností ako napríklad Ryanair, ktoré lietajú prevažne v Európe, tam už takou samozrejmosťou byť nemusí. 

Viac o téme: LietadloLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu