Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Dedinčania chcú jeho smrť: Je to zlo! Narodil sa mutant s ľudskými perami

Takto vyzerajú zdravé kozy. Vo videu uvidíte, čo dokáže mutácia.
Takto vyzerajú zdravé kozy. Vo videu uvidíte, čo dokáže mutácia. (Zdroj: SITA)

KERALA - Indický farmár Chandra bol šokovaný novonarodenou kozičkou, ktorá spôsobila veľké haló v celej dedine. Zviera bez očí a s "ľudskými" ústami, ktoré nebolo schopné kŕmiť sa od svojej matky, označili obyvatelia za zlo a chceli, aby sa ho s manželkou zriekol. Láskavý pár sa ale podujal o deformované mláďatko postarať sám.

VIDEO V Indii sa narodil mutant: Dedinčania ho považujú za boha

"Boli sme šokovaní, keď sme videli mláďa narodené bez očí. Naša rodina chová dobytok už celé generácie a nikdy sme nepočuli, ani nevideli niečo také," uviedol podľa portálu MailOnline Chandra, ktorý žije v dedine Balussery v indickom štáte Kerala.

"Veterinári mi povedali, že je to kvôli nejakej zriedkavej chorobe. Moji susedia kozu označili za zlo a žiadali ma, aby som ju nechal zomrieť. Ale moja žena chcela, aby sme ju zachránili," vysvetlil farmár.

Veterinári tvrdia, že zviera trpí zriedkavou poruchou zvanou anoftalmia, ktorá spôsobuje neprítomnosť očného tkaniva a zvyčajne sa rozvíja počas tehotenstva. Podľa dedinčanov má čierno-biela koza abnormálne veľké "ľudské" pery.

Odborníci varujú, že toto ochorenie môže mať na svedomí ďalšie vrodené chyby, ako napríklad neprirodzený vývoj mozgu. Predpokladá sa, že je spôsobené genetickými mutáciami, vystavením röntgenovým lúčom, chemikáliám alebo vírusom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu