Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Žene (27) sa v tehotenstve abnormálne väčšili prsia: Strašná diagnóza

Chelsea je už z najhoršieho vonku Zobraziť galériu (3)
Chelsea je už z najhoršieho vonku (Zdroj: profimedia.sk)

SUFFOLK - Dvadsaťsedemročná Angličanka prehovorila o tom, ako vďaka svojmu nenarodenému dieťaťu prišla na to, že je vážne chorá. Náročná liečba zabrala a nakoniec priviedla na svet zdravého chlapca. No keby neotehotnela, zrejme by nikdy neprišla na to, že sa s ňou niečo deje.

Chelsea Nally bola v druhom mesiaci tehotenstva a jej prsia sa za ten čas rapídne zväčšili. Predtým nosila košíčky veľkosti A, teraz mala DD. Zároveň si v tom čase nahmatala v ľavom prsníku hrčku. Veľmi ju to vystrašilo a okamžite šla k lekárovi. Ten potvrdil jej najhoršie obavy, bola to rakovina, navyše už v dosť pokročilom štádiu. 

Žene (27) sa v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Mladej žene tumor operatívne odstránili a v priebehu nasledujúceho polroka podstúpila šesť kôl chemoterapie, kvôli čomu prišla o vlasy. Najhoršie pre ňu ale bolo, že nevedela, ako liečba ovplyvní jej ešte nenarodeného druhého synčeka. "Bojovala som so smrteľnou chorobou, zatiaľ čo vo mne rástol nový život. Bol to strašný pocit," povedala. 

Žene (27) sa v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Študent vynašiel podprsenku budúcnosti: Ženám môže zachrániť život

Podľa lekárov bolo nezvyčajné, že hrčka sa v Chelseanom prsníku hýbala. Keby jej prsia vplyvom gravidity nezmenili tvar a veľkosť, zrejme by nikdy neodhalila, že je chorá. Pôvodne pacientke radili, aby šla na potrat, čo ale rázne odmietla. Následné testy však ukázali, že rakovina sa nerozšírila do lymfatických uzlín. 

Žene (27) sa v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

V marci Chelsea porodila zdravého chlapčeka Finleyho a veľmi sa jej uľavilo. Krátko po pôrode však podstúpila obojstrannú mastektómiu, aby predišla riziku, že sa rakovina objaví znova. "Nebudem môcť svoje dieťa dojčiť. Som ale nesmierne šťastná, že sme obaja nažive. Keby som neotehotnela, moje prsia by sa nezmenili a ja by som nikdy nezistila, že v nich mám hrčku," dodala Nallyová. 

Viac o téme: Rakovina prsníka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu