Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V opustenom raketovom sile v Rusku našli obrovský poklad na FOTO

Neuveriteľný pohľad Zobraziť galériu (3)
Neuveriteľný pohľad (Zdroj: In The Now)

MOSKVA - Skupina prieskumníkov z Petrohradu sa zamerala na hľadanie peňazí po tom, ako po krachu Sovietskeho zväzu v roku 1991, počula zvesti o veľkých množstvách rubľov ukrytých v starých raketových silách. Nakoniec bolo jej pátranie úspešné. Pri záťahu na mieste vzdialenom približne 160 km od Moskvy, objavila miliardu rubľov zo sovietskej éry. Obrovský poklad je však nepoužiteľný.

Pevnosť, ktorej hrozila skaza: Táto vec jej vyniesla nehynúcu slávu

"Bolo nám povedané, že existujú opustené raketové silá a že by v nich mohol byť ukrytý poklad - miliardy sovietskych rubľov," povedal pre ruský denník Komsomolskaja Pravda člen skupiny Anton Alekseev. "Chceli sme skontrolovať, či je to tak," povedal o svojej ceste, zdokumentovanej na kanáli YouTube s názvom In The Now. Po príchode našli Aleksejev a jeho priatelia prieskumníci podľa BBC tisíce bankoviek nesúcich tvár Vladimira Iľjiča Lenina.

V opustenom raketovom sile
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: In The Now)

Na mieste sa nachádzala približne jedna miliarda rubľov, ktorá by mala pri bežnom výmennom kurze hodnotu asi 17,5 miliónov dolárov (cca 15,6 milióna eur). V skutočnosti však nemajú tieto peniaze žiadnu cenu, pretože sovietsky rubeľ už nie je v Ruskej federácii zákonným platidlom.

V opustenom raketovom sile
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: In The Now)

Členka tímu Olga Bogdanová uviedla, že pozerať sa na také množstvo peňazí bolo náročné. "Cítite radosť aj smútok, pretože si uvedomíte, že je to minulosť, ktorá sa nikdy nevráti, že všetky tieto peniaze by boli pre hocikoho viac než dosť," povedala. Plat sa vtedy pohyboval okolo 100 rubľov mesačne.

Mena sovietsky rubeľ sa prvýkrát dostala do obehu v roku 1961 a na začiatku deväťdesiatych rokov bola nahradená ruskými rubľami. Ruský rubeľ sa prvýkrát objavil v decembri 1991 paralelne so sovietskym rubľom, ktorý bol v obehu až do roku 1993.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu