Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rybár prežil najdesivejšie chvíle v živote: Do člna mu skočil 200 kg žralok na FOTO!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

CANBERRA - Veľký biely žralok vážiaci dvesto kilogramov skočil do člna sedemdesiattriročnému austrálskemu rybárovi a pritom ho zranil. Mužovi sa následne podarilo privolať si pomoc vysielačkou, informoval spravodajský server BBC News.

Rybár Terry Selwood uviedol, že sa v sobotu vydal loviť na svoje zvyčajné miesto jeden až dva kilometre od prístavu Evans Head, ktorý sa nachádza v austrálskom štáte Nový Južný Wales. Z vody sa ale nečakane vynoril žralok s dĺžkou 2,7 metra a skočil mu do lode. 

Žralok Selwooda skokom zvalil na dno a hrudnou plutvou mu vážne poranil pažu. "Netušil som, čo sa stalo a potom som sa pozrel vedľa seba a tam som zbadal žraloka, ako leží v mojom člne. Silno sebou metal," opísal nebezpečnú situáciu. 

Rybár prežil najdesivejšie chvíle
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Terryho čln na šírku meria 1,5 metra a na dĺžku 4,5 metra, takže po dopade obrovskej ryby v ňom už veľa miesta neostalo. Rybár sa snažil držať od zvieraťa čo najďalej a vysielačkou privolal pomoc. "Stratil som pomerne veľké množstvo krvi," povedal austrálskej televízii ABC muž, ktorého museli po incidente hospitalizovať. Selwood vyhlásil, že pri brehoch Evans Head vída žralokov často. Obyčajne ale človeku neskáču do lode. Sobotňajší zážitok ho ale neodradí od toho, aby sa na more zase vrátil. 

Olympionik si myslel, že má halucinácie: Z londýnskej rieky sa vynoril...

Úrady jeho príbehu veria. Nie je totiž možné, aby 200-kilového žraloka ulovil a vtiahol na loď. Rybárske náradie, ktoré mal so sebou, bolo určené na lov chňapáčov, ktoré vážia okolo desať kilogramov. Žraloka, ktorý uhynul, museli z lode vytiahnuť vysokozdvižným vozíkom. 

Za to, že žraloky, plávajú bližšie pri pobreží, podľa odborníkov môže okrem iného lov rýb na návnadu. Počet útokov žralokov na človeka sa zvyšuje aj spolu s tým, ako rastie popularita závodných a rekreačných vodných aktivít. 

Viac o téme: RybárŽralokAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu