Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Jediná FOTO rodine zmenila život: Mama dcérky si všimla znamenie, ktoré veštilo hroznú správu

Frankie s mamou. Zobraziť galériu (2)
Frankie s mamou. (Zdroj: Facebook/Megan Athey )

NEWCASTLE UPON TYNE - Keď sa malá Frankie narodila, nikto z rodiny nepochyboval, že je dievčatko úplne zdravé. Jedného dňa sa však mama novorodeniatka zadívala na fotografiu s Megan a všimla si na nej niečo nezvyčajné. Nebyť náhodného objavu, onedlho už mohlo byť neskoro.

Mamičke si na fotografii dcérky čosi nezdalo. V očiach mala podivný biely jas a Megan Atheyovú skľučovalo neblahé tušenie. Sedemtýždňové dievčatko preto vzala k lekárovi a povedala mu o svojich obavách. Mala šťastie, pretože prišla o päť minút dvanásť. Frankie diagnostikovali zriedkavú rakovinu sietnice, retinoblastóm.

Hrozivé odhalenie o opaľovacích krémoch: Pozor na ne, tri štvrtiny z nich sú škodlivé!

Oční špecialisti našli tri nádory za pravým okom dievčaťa a štyri za ľavým. Frankie stratila zrak v ľavom oku a teraz jej rodičia čakajú na operáciu, ktorá dievčatku môže zachrániť život. Ako povedala 24-ročná mama z Británie médiám, dcérin problém s očami si všimla na rodinných fotografiách. Vzala do rúk prvý obrázok, potom druhý, tretí... dievčatko však malo čudesný jas v očiach na každom z nich. Na internete sa vzápätí dočítala, že sa symptómy podobajú na rakovinu.

Rýchly test, ktorý odhalí najagresívnejšiu formu rakoviny: Takto si zachránite život!

Frankie je teraz pripravená začať šesťmesačnú chemoterapiu a jej mama sa modlí, aby sa rakovina nerozšírila do mozgu. Nádej na uzdravenie závisí od toho, či bude terapia a operácia úspešná. Posledným pokusom o záchranu by bolo úplné odstránenie očí, k čomu by špecialisti neradi pristúpili. Zároveň varovali, že len tretina rodičov pravidelne kontroluje zdravotný stav očí svojich detí.

Jediná FOTO rodine zmenila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Megan Athey )

Viac o téme: FrankieMegan AtheyRakovina očíRetinoblastóm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu