Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Dievča (14) donútili vydať sa za starca: Jej matke zaplatil zlatým náhrdelníkom

Zobraziť galériu (3)
"Tu sa podpíšte," ukazuje imám. (Zdroj: 7News)

MELBOURNE - Šokujúce video ukazuje, ako 14-ročnú dievčinu vydali za o 20 rokov staršieho muža, v zadnej časti mešity v Melbourne. Videozáznam, ktorý polícia našla v ženíchovom telefóne, obsahuje zábery tradičného islamského ceremoniálu, ktorý sa uskutočnil minulý rok. Imám Ibrahim Omerdic (62), ktorý sobáš uzatváral, už čelí súdu a je obžalovaný z donútenia maloletej vstúpiť do manželstva.

VIDEO Moslim sa vydával za bezdomovca: Reakcie okoloidúcich prekvapili, mladík ukázal pravdu

Na videu, ktoré bolo prezentované na súde a získala ho televízia 7News, vidno plachú tínedžerku ako sedí na zemi, kým jej budúci manžel podpisuje doklady predložené imámom. Všetko sleduje matka dievčaťa, ktorej ženích údajne za jej dcéru zaplatil zlatým náhrdelníkom v cene 1140 austrálskych dolárov (cca 990 eur).

Matka dievčaťa
Zobraziť galériu (3)
Matka dievčaťa  (Zdroj: 7News)

Imám sa pýta nevesty, či si berie muža (,ktorého stretla prvýkrát len pár dní predtým), "aby žili spolu podľa islamu". Dievča odpovedá "áno" a duchovný jej hovorí, že ako manželka má teraz povinnosť poslúchať svojho manžela.

Podľa televízie dostali úrady v Austrálii medzi 30. decembrom 2014 až 31. januárom 2017 šesťdesiat oznámení o nelegálnych obradoch, ktoré zahŕňali 57 detí. Celkovo 23 z nich bolo mladších ako 16 rokov, štyri mladšie ako desať rokov.

Imáma obžalovali
Zobraziť galériu (3)
Imáma obžalovali  (Zdroj: 7News)

Odborníci hovoria, že nútené sobáše môžu mať pre deti vážne následky, vrátane nežiadúceho tehotenstva a vylúčenia z procesu vzdelávania.

Viac o téme: MešitaSobášImám
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu