Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladík vysypal pri kanáli kopu mincí, aby videl, ako ľudia zareagujú: Výsledok je ZÁBAVNÝ

Ľudia sa zhŕkli pri minciach
Ľudia sa zhŕkli pri minciach (Zdroj: Twitter)

LONDÝN - Keď zbadáte na chodníku ležať peniaze, či už papierové alebo mince, a neviete, komu patrili, zdvihnete ich. Celkom bežná vec. Takto sa pred pár dňami povaľovala kopa peňazí pri jednom londýnskom kanáli. Nešlo však o náhodu; jeden humorista chcel len zistiť, ako zareagujú ľudia, keď ich tam zbadajú. A bol veľmi prekvapený.

Londýnčan Jamahl McMurran a jeho kamarátka, Chorvátka Lana Mesic, sa rozhodli vykonať bizarný sociálny experiment. Pri kanáli Regent neďaleko ulice Kingsland v anglickej metropole vysypali 15-tisíc mincí s hodnotu dve pence a čakali, ako zareagujú okoloprechádzajúci ľudia. 

Reakcie boli rôzne. Niektorí sa len divili, čo tam tá kopa mincí robí a fotili si ju, iní zas nedokázali odolať a napchali si ich do vrecák toľko, koľko boli schopní uniesť. Jedného muža hromada mincí tak nadchla, že sa postavil doprostred nej a začal ich hádzať na seba.

Experiment bohužiaľ skončil tak, ako by zrejme skončil všade inde na svete. O niekoľko hodín neskôr dorazili na miesto dvaja nenásytní mladíci, ktorí všetky mince ukradli. 

"Nemali sme ani len tušenie o tom, ako náš pokus skončí. Ale v každom prípade to bola veľká sranda. Len ma veľmi mrzí, ako to skončilo," povedal Jamahl denníku London Evening Standard s tým, že dúfal, že peniaze skončia u nejakého bezdomovca, ktorému aj reálne pomôžu. 

Viac o téme: LondýnSociálny experiment
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu