Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Strašidelný zážitok amerického diplomata vo Viedni: V zooparku si užil dramatické chvíle

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

VIEDEŇ - Britského veľvyslanca v Rakúsku Leigha Turnera vo viedenskom zooparku Lainzer Tiergarten prenasledoval diviak. Diplomat sa pokúsil pred nebezpečne vyzerajúcim párnokopytníkom utiecť na hromadu klád. Keď sa na ňu šplhal, pošmykol sa a spôsobil si ľahké odreniny, informovala agentúra APA. Inak zo stretnutia s kancom vyviazol bez väčšej ujmy na zdraví.

Bratislavčania neverili vlastným očiam v rannej zápche: FOTO Čo sa to tam špacíruje, sníva sa im?

Šéf britskej diplomatickej misie sa podľa vlastného opísania udalosti na internete šiel 7. mája prejsť do parku na okraji Viedne a niekoľkokrát sa mu podarilo natrafiť na prasnicu s prasiatkami.

Až jedna z urastených samíc sa proti jeho excelencii začala rútiť so sklonenou hlavou. "Nemal som s útokmi diviakov žiadne skúsenosti, a tak som jednoducho vzal nohy na plecia," popisoval Turner.

"Hromada klád pôsobila dojmom, že by pre mňa mohlo byť ľahšie na ňu vyliezť než pre toho diviaka. Pokúsil som sa vyšplhať hore, ale pošmykol som na vlhkej kôre a privodil som si pri tom niekoľko odrenín a pomliaždenín," potvrdil ambasádor.

S vypätím síl sa ale dostal do bezpečia. "Keď som sa obzrel, vykračoval si diviak opäť so svojou svorkou, ktorá hneď zmizla v lese. Určite si pomyslel: "To som to tej svini ukázal!"," uzavrel Brit svoju farbistú historku.

Viac o téme: DiviakLeigh Turner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu