Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mexičanka (116) si po prvýkrát chcela otvoriť účet: Odpoveď banky stála za to!

María Felixová Zobraziť galériu (2)
María Felixová (Zdroj: YouTube/Milenio Jalisco)

MEXIKO - Prvýkrát v živote si Mexičanka María Felixová chcela otvoriť bankový účet vo svojich 116 rokoch, lebo podľa nového zákona nemôže iným spôsobom dostávať dôchodok. Od banky však dostala nečakanú odpoveď: kvôli prílišnej starobe jej finančný ústav nevyhovie. Tri mesiace preto nedostávala peniaze, než vedenie banky zmenilo názor.

Violet (117) je najstarším človekom a pozná tajomstvo dlhovekosti

"Povedali mi, že vekový limit je 110 rokov," opísala starenka strastiplnú skúsenosť podľa stanice BBC. Blízko svojho bydliska iný peňažný ústav nemala, a tak čakala, čo bude ďalej. Keď o jej patáliách napísali miestne noviny, pomohol jej jeden z úradníkov a vyplatil jej dôchodok prostredníctvom šeku.

Mexičanka (116) si po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Milenio Jalisco)

Potom sa ozvalo aj vedenie banky Citibanamex, ktorá je mexickou odnožou Citigroup. Chyba vraj vznikla kvôli tomu, že elektronický systém nie je nastavený na taký vysoký vek a registráciu Felixovej počítač nepovolil. Po úprave systému sa jedna z najstarších žien sveta narodená na začiatku minulého storočia dočkala účtu aj vlastnej platobnej karty.

Keď ju prišiel domov navštíviť minister vlády štátu Jalisco, aby sa jej ospravedlnil a vyplatil jej chýbajúce dôchodky, usmiala sa na neho so slovami: "Boh sa postará, skôr alebo neskôr."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu