Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena sa slnila na luxusnej dovolenke, keď to prišlo: Rana a dvojtýždňový pobyt v nemocnici

Na Claire sa zrútila palma. Zobraziť galériu (2)
Na Claire sa zrútila palma. (Zdroj: profimedia.sk, Linkedln)

LONDÝN - Britka Claire Saywellová (42) relaxovala počas luxusnej februárovej dovolenky v štvorhviezdičkovom rezorte Club Hotel Dolphin na Srí Lanke so svojím manželom Davidom. Vytúžený oddych sa však zmenil na peklo, keď na ňu počas opaľovania na ležadle spadol 15-metrový strom a privalil jej nohy. Po pobyte strávenom v tamojšej nemocnici a návrate späť do vlasti si najala právnikov a rozhodla sa súdiť s cestovnou kanceláriou.

Pozor, aby vám nezničili dovolenku: Toto sú európske mestá, kde najviac okrádajú turistov

"Driemala som na slnku so zavretými očami a strhla som sa až na neznesiteľnú bolesť v nohách," uviedla pre agentúru PA poisťovacia agentka zo Sittingbourne v Kente. "Spomínam si, že som uvidela strom a kričala: "Dajte to zo mňa preč", pretože tá bolesť bola horšia ako čokoľvek, čo som dovtedy zažila," dodala.

Po tom, čo z nej dali dole spadnutú palmu aj zlomený slnečník, uvidela svoje nohy zdeformované v neprirodzenom uhle. "Na ten pohľad nikdy nezabudnem. Myslela som si, že som prišla o nohy. Všetci naokolo spanikárili a ja som sa snažila vyhýbať pohľadu na ne. Vyzerali byť úplne dokaličené," opísala Claire bezprostredné pocity zúfalstva.

Podľa nej strom zasiahol aj ďalšieho britského turistu, ktorý utrpel menšie zranenia, a trvalo 45 minút, kým sa dostavila sanitka. Po prevoze do hlavného mesta Colombo jej lekári do nôh vložili titánové klince. V zariadení strávila 12 dní, až potom mohla odletieť domov súkromným lietadlom.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

Claire Saywellová teraz podniká právne kroky. Okrem zlomenín oboch nôh jej nepríjemná udalosť privodila nočné mory a obavy z ciest do zahraničia. "Osobne by som vyrúbala všetky palmy okolo miest, kde sa ľudia opaľujú, aby som zabránili tomu, aby sa to stalo znovu. Bola nám ponúknutá dovolenka zadarmo, ale nechcem sa vrátiť," vyjadrila sa Britka.

Právnik, ktorý ju zastavuje, uviedol, že je veľmi dôležité, aby rekreačné strediská a cestovné kancelárie zabezpečili, že stromy sú riadne kontrolované a udržiavané, aby sa zabránilo opakovaniu takýchto incidentov.

Cestovná kancelária Thompson vyjadrila ľútosť nad skúsenosťou, ktorú má žena za sebou, ale vzhľadom na to, že prípad je predmetom súdneho konania, nebolo by vhodné viac sa k nemu vyjadrovať. Zákazníkov ubezpečila, že pravidelne kontroluje všetky ponúkané hotely v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia. Takéto nehody sú podľa nej zriedkavé.

Viac o téme: DovolenkaPalmaSrí Lanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu