Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Aerolinky vyhodili z lietadla pasažiera: Urobil niečo, čo ste možno chceli niekedy spraviť aj vy

Kim Hamilton pri vysvetľovaní vzniknutého nedorozumenia Zobraziť galériu (7)
Kim Hamilton pri vysvetľovaní vzniknutého nedorozumenia (Zdroj: YouTube)

ATLANTA - Problémy s leteckými spoločnosťami sa čoraz viac medializujú. Po viacerých škandáloch prichádza nový. Tentokrát mal byť pasažier z lietadla vykázaný z dôvodu vykonania potreby na toalete. Podľa zamestnancov si to totiž dovolil v nevhodný čas.

Letecká spoločnosť Delta Air Lines sa po zverejnení videa dostala pod paľbu kritiky. Zamestnanci totiž nútili vystúpiť jedného z pasažierov z nepochopiteľného dôvodu. Kim Hamilton tak musel strpieť niekoľko minútový rozhovor s dvoma zamestnancami, ktorým sa snažil vysvetliť, prečo konal tak, ako konal.

Ďalší škandál americkej leteckej spoločnosti: Stevard napadol matku s deťmi

Dovolil si totiž ísť na toaletu. Let z Atlanty do Milwaukee mal tridsaťminútové meškanie. Počas čakania na zemi potreboval ísť Hamilton na toaletu. Postavil sa a zamieril k toaletám, odkiaľ bol poslaný naspäť na miesto. Meškanie ale trvalo ďalšie minúty a potreba ísť na záchod bola silnejšia. Keďže nechcel, aby prišlo k nehode na jeho sedadle, rozhodol sa postaviť a ísť do zadnej časti lietadla na záchod. Týmto rozhodnutím si spôsobil problémy, o ktorých v tom momente ešte netušil.

Aerolinky vyhodili z lietadla
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: YouTube)

Na svoje miesto sa vrátil asi o minútu, sadol si, zapol si pás a čakal. Dočkal sa však iba príchodu pilota, ktorý ako spomína povedal nasledovné: "Dámy a páni, ospravedlňujem sa za nepríjemnosti, ale musíme sa vrátiť k bráne a vyviesť jedného z pasažierov." Celý nasledujúci rozhovor medzi Hamiltonom a pilotom natáčala na video ďalšia cestujúca, ktorá so svojim manželom a dcérou sedela cez uličku.

Aerolinky vyhodili z lietadla
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: YouTube)

Video zachytáva rozhovor, kde Hamilton žiada rozumné vysvetlenie, prečo má opustiť palubu lietadla. "Potrebujem bližšie informácie. Nič som neurobil." Nato mu zamestnanec odpovedal veľmi rázne: "Budeme o tom diskutovať vonku. Poďte za mnou, prosím. Nebudeme sa o tom rozprávať tu." Hamilton vzápätí v rozhovore pokračoval: "Nie je mi to úplne jasné... túto letenku som si kúpil, potreboval som ísť na toaletu, snažil som sa to prvýkrát vydržať, nakoniec som musel a teraz mám byť vyhodený z lietadla? Neurobil som nič zlé."

Aerolinky vyhodili z lietadla
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: YouTube)

Po niekoľkých minútach sa pilot otočil a odišiel uličkou preč. Veci nabrali na obrátkach, keď sa k jeho sedadlu dostavil ďalší zamestnanec. Rozhovor medzi 39 – ročným Hamiltonom a druhým mužom trval ďalších pár minút. Zamestnanec si kľakol a vypočul si celý vzniknutý problém. Bolo na ňom vidieť, že celej situácii rozumie a je mu to ľúto. Vysvetlil mu však, že lietadlo musí vzlietnuť a pre bezpečie všetkých musí opustiť lietadlo. Svojim konaním porušil protokol a tak niet inej cesty. Okrem toho sa stal podozrivým a bolo potrebné si všetko vysvetliť mimo paluby.

Aerolinky vyhodili z lietadla
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: YouTube)

Pracovník mu nakoniec povedal, že ak sa nepostaví a neodíde dobrovoľne bude násilím vyvedený. Hamilton si uvedomil svoju prehru a tak sa vzdal. Kým odišiel ospravedlnil sa mužovi, ktorý sedel vedľa neho za zdržanie. Ten mu bol oporou a utvrdil ho v tom, že nič zlé neurobil. Cestujúca, ktorá celý incident zachytila na video napísala leteckej spoločnosti list. Priznala v ňom, že v živote nezažila niečo takéto a žiada o dôsledné prešetrenie. "Nielen, že vaši zamestnanci poškodili a ponížili človeka, ktorý bol prinútený zaplatiť stovky dolárov za novú letenku, ale nás ostatných nútili sledovať tieto dve hodiny teroru voči jeho osobe. A to všetko len preto, že potreboval ísť nutne na toaletu," písalo sa v liste.

Aerolinky vyhodili z lietadla
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: YouTube)

Cestujúca ďalej vo svojom liste neskrývala sklamanie. Letecká spoločnosť na tento nepríjemný incident reagovala vyhlásením. "Naša posádka je vyškolená tak, aby v každej situácii zaistila bezpečnosť a ochranu všetkých zákazníkov. Je nevyhnutné, aby cestujúci dodržiavali pokyny posádky počas všetkých fáz letu, najmä však v kritických miestach ako je vzlet a pristátie."

Prešlapy leteckých spoločností za posledné týždne

Aerolinky vyhodili z lietadla
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Twitter)

Tento incident je najnovším spomedzi tých, ktoré sa doposiaľ udiali. V posledných týždňoch sa s problémami na palube lietadiel pretrhlo vrece. Dr. David Dao bol násilím vyvedený z lietadla, pričom mu bolo spôsobené zranenia a krvácanie. K ďalšiemu incidentu prišlo po tom, čo stevard aeroliniek prejavil agresiu voči matke dvoch detí. 

Aerolinky vyhodili z lietadla
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Surain Adyanthaya AA591 from SFO to DFW)

Viac o téme: LietadloMeškanieProblémVyhodenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu