Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Medzi ľuďmi sa šíri extrémne nebezpečný sexuálny trend: V žiadnom prípade mu nepodľahnite

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

NEW YORK - Vo svete sa rozmáha nový sexuálny trend, ktorý je extrémne nebezpečný a určite by ste ho nemali skúšať. Ženy môžu pri ňom prinajlepšom skončiť tehotné, prinajhoršom nakazené smrteľnou chorobou.

Tento veľmi znepokojivý trend sa volá stealthing a o jeho vzniku a narastajúcej popularite informuje študentský časopis Columbia Journal of Gender and Law, ktorý vychádza na Kolumbijskej univerzite. Autorka príspevku Alexandra Brodska vysvetľuje, že stealthing spočíva v tom, keď si muž uprostred pohlavného styku tajne, bez vedomia partnerky, stiahne z penisu kondóm a pokračuje v sexuálnej aktivite bez ochrany. Podľa nej ide o formu sexuálneho násilia, ktorá by mala byť trestná. 

Medzi ľuďmi sa šíri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Brodska zároveň upozorňuje, že na internete sa vytvorila komunita mužov, heterosexuálne aj homosexuálne orientovaných, ktorí k stealthingu nabádajú iných mužov. Tvrdia totiž, že "je právom každého muža rozsievať svoje semeno". Cieľom mladej výskumníčky podľa portálu Huffington Post je to, aby ľudia nechápali túto novú hrozbu ako len "nepríjemný zážitok zo zlého sexu, ale ako násilie".

Medzi ľuďmi sa šíri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Na margo  nebezpečného trendu sa vyjadrila aj doktorandka Rebecca, ktorá pracuje na horúcej linke pre obete znásilnení. V poslednom čase totiž zaznamenala narastajúci počet volaní od žien, ktoré stealthing zažili na vlastnej koži. Neboli si isté, či išlo o znásilnenie, ale v každom prípade sa cítili byť zneužité, len to nevedeli pomenovať. 

Druhým rozmerom stealthingu je to, že obeť môže nevedomky otehotnieť alebo nebodaj sa nakaziť pohlavne prenosnou chorobou ako syfilis, chlamýdie, vaginálny herpes či HIV. Okrem toho obeť utrpí rovnakú emocionálnu aj fyzickú ujmu, akej by boli vystavené pri iných násilných sexuálnych činoch. 

Viac o téme: SexZnásilnenieStealthing
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu