Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Dana (44) po holení takmer prišla o nohy: FOTO Pozrite sa, ako ju zohavila smrtiaca infekcia

Dana Sedgewicková Zobraziť galériu (3)
Dana Sedgewicková (Zdroj: profimedia.sk)

SHEFFIELD - Matka troch detí takmer prišla o nohy po rutinnom holení v oblasti bikín. Po procedúre dostala infekciu s hrôzostrašnými následkami. Dana Sedgewicková z anglického mesta Sheffield prekonala 21 operácií a lekári ju varovali, že už možno nikdy nebude chodiť.

Dana Sedgewicková si holila okolie slabín novým holiacim strojčekom. Postupovala tak, ako väčšina žien, ale s úplne iným výsledkom. Hladká pokožka si vypýtala svoju daň v podobe infekcie, ktorá nabrala hrôzostrašné rozmery. Danu napadla mäsožravá baktéria a takmer ju pripravila o nohy. Záhradná architektka a bývalá šéfkuchárka absolvovala 21 operácií. Mala obrovské šťastie, že sa dnes môže postaviť na vlastné nohy.

Tínedžerka (18) išla k zubárovi, teraz má rozožranú tvár: Stalo sa to najhoršie, čo mohlo

Trápenie 44-ročnej ženy nastalo v máji 2012, ako si v rozkroku objavila malý krvavý pupienok. Pomyslela si, že ide o obyčajnú vyrážku po holení a netrápila sa ňou. O dva dni neskôr začala pociťovať závraty a nevoľnosť. Preto navštívila praktického lekára, ktorý jej predpísal antibiotiká. Ešte v ten deň ju dcéra našla nehybne ležať v posteli s nohami pokrytými krvavo červenými vyrážkami.

Dana (44) po holení
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Utiekla hrobárovi z lopaty

Lekári zistili, že má Dana závažnú bakteriálnu infekciu, ktorá napáda mäkké tkanivá. Nohy ženy stmavli a pokrývalo ich čierne hnijúce tkanivo, ktoré muselo byť chirurgicky odstránené až do hĺbky niekoľkých centimetrov. Počas operácie Dana utrpela septický šok a dostala len 30-percentnú šancu na prežitie. Štyrikrát sa jej zastavilo srdce a zlyhali jej obličky. Lekári ju museli na deväť dní ponechať v umelom spánku.

Keď sa Dana prebrala po operácii, pri pohľade na svoje nohy sa jej zmocnila hrozná úzkosť, opísali britské médiá. Dnes je však rada, že môže chodiť aspoň o barlách, pretože jej hrozila smrť. Hoci ju postihla veľmi zriedkavá infekcia, vyzvala ľudí, aby boli na pozore, ak u seba spozorujú nezvyčajné zdravotné komplikácie.

Dana (44) po holení
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: HolenieMäsožravá baktériaDana Sedgewick
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu