Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chcete si predĺžiť život? Vedci objavili potravinu, ktorá to dokáže

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

TEXAS - Hoci sú syry bohaté na vápnik, mnoho ľudí sa ich konzumácie zrieka kvôli obsahu tuku a soli. Nový výskum však zistil, že netreba hľadieť len na kalórie, pretože zrejúce syry, ako napríklad čedar, brie alebo parmezán môžu mať naozaj blahodarný prínos pre naše zdravie.

Muž telefonoval štyri hodiny denne: Niečo ho navždy obralo o zdravie

Štúdia Texas A& M University ukázala, že tieto syry môžu pomôcť predĺžiť život a zabrániť vzniku rakoviny pečene, pretože obsahujú zlúčeninu známu ako spermidín, ktorá zastavuje poškodenie pečeňových buniek.

Výskumníci aplikovali spermidínovú liečbu u myší a zistili, že ich dĺžka života sa zvýšila až o 25%. Spermidin má schopnosť zabrániť zhromažďovaniu poškodených tkanív v pečeni a chrániť ju pred hepatocelulárnym karcinómom - najbežnejším druhom rakoviny pečene.

Chcete si predĺžiť život?
Zobraziť galériu (2)

Ale nielen milovníci mliečnych výrobkov sú tí, ktorí si môžu užívať výhod potenciálne predĺženého života. Výskumníci hovoria, že potraviny, ako sú huby, sója, strukoviny a celozrnné produkty, majú podobné účinky na predlžovanie života (a nepochybne oveľa menej tuku).

V skutočnosti práve vegetariáni môžu mať najlepšie vyhliadky, pretože odborníčka Leyuan Liu podľa portálu metro.co.uk povedala, že kľúčom k dlhšiemu životu je práve vzdať sa mäsa. A ak to nemôžete urobiť, potom jesť zrejúce syry môže byť ďalšou najlepšou voľbou.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu