Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalší škandál americkej leteckej spoločnosti: Stevard napadol matku s deťmi

Vydesená matka dostala záchvat plaču. Zobraziť galériu (3)
Vydesená matka dostala záchvat plaču. (Zdroj: Facebook/Surain Adyanthaya AA591 from SFO to DFW)

WASHINGTON - Americké aerolinky lietajú v ďalšom škandále. Po tom, ako United Airlines čelili ostrej kritike kvôli pasažierovi, ktorého policajti násilne vyvliekli z lietadla, čelí problémom aj spoločnosť American Airlines. Stevard aeroliniek prejavil agresiu voči matke dvoch detí a incident zachytil na video jeden z cestujúcich.

Po spoločnosti United Airlines sa teraz musela ospravedlniť aj American Airlines. Dôvodom je agresívne správanie jedného z jej zamestnancov, ktorý v lietadle udrel ženu s dvomi malými deťmi a kočíkom. Stevardovi prekážalo, že sa matke kočík zasekol v uličke a bránil prechodu. Preto ho žene vytrhol z rúk a dokonca ju mal aj udrieť.

Vysnívaná rodinná dovolenka sa zmenila na nočnú moru: Aerolinky čelia obrovskej hanbe

Svedkom udalosti sa stal cestujúci Surain Adyanthaya, ktorý na video nakrútil pokračovanie incidentu krátko po tom, ako ho šokovalo správanie stevarda. Na záberoch vidno plačúcu ženu s dieťaťom v náručí. Ďalší z cestujúcich sa mladej matky zastal pred personálom aj agresorom. Vyľakanú matku ovládli emócie a neubránila sa slzám.

Ďalší škandál americkej leteckej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Surain Adyanthaya AA591 from SFO to DFW)

Podľa svedkov stevard matku udrel a ohrozil aj dieťa. Incident sa odohral na letisku v San Franciscu pred odletom do Dallasu. Spoločnosť American Airlines sa podľa amerických médií za udalosť hlboko ospravedlnila a postavila sa na stranu cestujúcej. Konanie člena tímu spoločnosti nezodpovedalo jej hodnotám voči zákazníkom. Ako kompenzáciu dostala rodina dotknutej ženy letenky do prvej triedy nasledujúceho letu zdarma. Stevard bol až do dôkladného prešetrenia incidentu zbavený svojej funkcie.

Ďalší škandál americkej leteckej
Zobraziť galériu (3)

Viac o téme: ŠkandálStevardAmerican AirlinesMatka s deťmi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu