Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Muž telefonoval štyri hodiny denne: Niečo ho navždy obralo o zdravie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

RÍM - Používate často mobilný telefón? Dávajte si pozor. Taliansky súd uznal súvislosť medzi nezhubným nádorom a častým používaním mobilného telefónu a rozhodol, že muž, ktorý sa na neho kvôli svojmu problému obrátil, bude dostávať doživotnú rentu. Oznámila to s odvolaním sa na právnikov poškodeného agentúra AFP.

Muž mal "drobnú infekciu v ústach": FOTO rakovina mu zožrala polovicu tváre

Prípad sa týka 57-ročného muža, ktorý bol zamestnaný vo veľkom podniku a do ktorého pracovných povinností patrilo používať až štyri hodiny denne telefón. Po 15 rokoch začal mať zdravotné ťažkosti v podobe pocitu trvalého upchatia ucha. Lekári diagnostikovali neurinóm akustiku, teda nezhubný nádor vychádzajúci z Schwannomových buniek obaľujúcich sluchový a rovnovážny nerv.

"Našťastie je to nezhubný nádor, ale spôsobil invaliditu. Musel som sa podrobiť odňatiu sluchového nervu a na pravé ucho som hluchý," povedal postihnutý, ktorého meno nebolo uvedené.

Muž telefonoval štyri hodiny
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: androidportal.zoznam.sk/)

Súdom poverený znalec určil 23-percentnú invaliditu a rozhodol, že poisťovňa pracovných úrazov má mužovi vyplácať doživotne mesačne 500 eur. Mužovi právnici oznámili, že rozhodnutie dokazuje súvislosť medzi "nevhodným používaním telefónu a mozgovým nádorom".

Štúdie, ktoré sa vo svete doteraz vykonávali, vedcom neumožňujú s určitosťou povedať, či časté používanie telefónu môže súvisieť s výskytom rakoviny. Proti rozsudku, ktorý padol už 11. apríla, je možné sa odvolať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu