Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vysnívaná rodinná dovolenka sa zmenila na nočnú moru: Aerolinky čelia obrovskej hanbe

Shanna so svojimi dvomi synmi Zobraziť galériu (4)
Shanna so svojimi dvomi synmi (Zdroj: YouTube)

CHARLOTTETOWN - Naplánovaná a vytúžená dovolenka sa pre štvorčlennú rodinu zmenila na katastrofu. Postarala sa o to letecká spoločnosť, ktorej pochybenie je neodpustiteľné. Ani polroka dopredu rezervovaný let nie je zárukou, že odletíte. Presvedčili sa o tom rodičia desaťročného chlapca.

Rodina Doyleovcov z kanadského mesta Charlottetown si ešte v auguste minulého roka objednala rodinnú dovolenku do Kostariky. Deň odletu pripadol na 15. marca 2017. Keď sa dostavili na letisko v Charlottetown a chceli nastúpiť do lietadla, dozvedeli sa veľmi nepríjemnú správu. Zamestnanci leteckej spoločnosti Air Canada im oznámili, že ich syn Cole nemá v lietadle miesto. Jednoducho už bolo plno a on sa tam nezmestil.

Rodičia Brett a Shanna sa snažili nájsť vhodné riešenie. Navrhli, že jeden z nich prepustí svoje miesto v lietadle synovi. Neboli sami. Ponúkli sa aj iní dospelí, ktorí započuli, čo sa deje. Zamestnanec im však jasne povedal, že by to nič nezaručilo a chlapec by aj napriek tomu nemusel odletieť. Jeho miesto bolo jednoducho obsadené a vec zo strany leteckej spoločnosti vybavená.

Vysnívaná rodinná dovolenka sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Dovolenkujúcim nezostalo nič iné ako sa vzdať svojich sedadiel a hľadať iné možné riešenie. Keďže boli všetky ostatné lety z Charlottetown obsadené, zamestnanec im navrhol, aby sa rodina prepravila do mesta Moncton, odtiaľ letela do Montrealu a následne do Kostariky. Rozhodli sa teda, že do dve hodiny vzdialeného Monctonu pôjdu. Ak by si niekto myslel, že týmto sa nešťastie rodinky končí, je na omyle. Vyskytol sa ďalší problém.

Naplánovaný let z Montrealu sa totiž zrušil. Rodine tak nezostalo nič iné, ako ďalšie dve hodiny cestovať do mesta Halifax, ubytovať sa na jednu noc v hoteli a druhý deň nasadnúť do lietadla smerujúceho na ich vysnívanú dovolenku. "Myslel som si, že je to vtip. Že ide o skrytú kameru alebo niečo také," priznal Brett.

Vysnívaná rodinná dovolenka sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Podľa slov Bretta letecká spoločnosť Air Canada absolútne nespolupracovala a nesnažila sa ani o najmenšiu pomoc. Právom rozčúlený otec rodiny nerozumie, ako k takejto situácii prišlo a ako si môže spoločnosť dovoliť predávať miesto v lietadle dvakrát. "Utratili sme stovky, ak nie tisíce dolárov za letenky. A neexistuje žiadna záruka, že miesto mať budeme. Takže, začo v skutočnosti platíme?" rozhorčovala sa Shanna. Malý Cole prežíval podľa slov rodičov veľký strach. Neustále sa ich pýtal, či bude všetko v poriadku.

Nahnevaná a nešťastná rodina priznala, že im spoločnosť Air Canada neposkytla žiadnu kompenzáciu a ani sa s nimi neskontaktovala, aby sa za vzniknutú nepríjemnosť ospravedlnila. Ako náhle sa prípadu začali venovať média, spoločnosť zmenila svoju politiku. Rodine ponúkla 2 500 dolárov (2 325 eur), ktoré môžu vyčerpať do konca roka. Letecká spoločnosť svoje rozhodnutie považuje za veľmi veľkorysú kompenzáciu. Rodina ale s istotou nevie povedať, či si bude môcť vziať ďalšiu dovolenku v tom istom roku.

Vysnívaná rodinná dovolenka sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

K prípadu sa vyjadril aj hovorca Vancouver Sun: "Momentálne sa snažíme prísť nato, prečo prišlo k takejto situácii. Zároveň sa chceme ospravedlniť pánovi Doylemu a jeho rodine." Brett však túto hru odmieta hrať a prezradil, že letecká spoločnosť aj pri kompenzácii vyjednávala. Prvotne im podľa jeho slov ponúkla 1 600 dolárov. Po jeho nátlaku a vyjednávaní sa suma vyšplhala na spomínaných 2 500 dolárov. "Nie som chamtivý. Oveľa radšej by som prežil bezproblémový výlet, ktorý bol mesiace naplánovaný, ako dostať nejaký poukaz," skonštatoval Brett.

Škandál aeroliniek: Lekára násilím vyviedli z preplneného lietadla, VIDEO krvavých následkov

Pre pár dňami sa podobný škandál odohral na palube spoločnosti United Airlines. Lekár David Dao bol násilím vytiahnutý z lietadla. Odmietol sa totiž vzdať svojho sedadla a poskytol vážny dôvod. To policajtov ani posádku nezaujímalo a neadekvátne zasiahli. David Dao sa po tomto nepríjemnom zážitku rozhodol so spoločnosťou súdiť. Brett priznal, že si konanie lekára získalo jeho sympatie. Priznal však, že v ich prípade nemuselo byť použité násilie. "Aspoň sme neboli vyhodení z lietadla," uzavrel nešťastný otec. 

Viac o téme: DovolenkaRodinaNešťastieLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu