Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žena (32) mávala extrémne silný menzes, niekedy aj polroka: Krutá diagnóza, dve vagíny!

Nicole Triefanbachová Zobraziť galériu (3)
Nicole Triefanbachová (Zdroj: Facebook)

ST. LOUIS - Nicole Triefenbachová zo St. Louis v americkom štáte Missouri si pomaly zvyká na to, že má dve vagíny. Pri vyšetrení po bolestiach brucha si vypočula diagnózu uterus didelphys, ktorá v praxi znamená, že má zdvojené pohlavné orgány. Táto choroba v rôznom rozsahu postihuje jedno percento žien.

Tridsaťdvaročná Američanka, ktorá sa narodila s dvoma vagínami, pre televíziu BBC prehovorila o tom, aké to je žiť s týmto zriedkavým stavom, aby tak pomohla ostatným ženám trpiacim rôznymi anomáliami uvedomiť si, že nie sú v tom samé.

Žena prežívala horor, keď zistila, prečo ju bolí brucho: Nechutný nález v jej vagíne

Nicole si všimla, že s ňou niečo nie je v poriadku, keď mala sedemnásť rokov. Počas menzesu krvácala omnoho viac, než je bežné, a trpela extrémne silnými bolesťami. Jej perióda zvykla trvať od siedmich do 28 dní v kuse, pričom raz dokonca s prestávkou pár dní krvácala až polroka. Tampóny ani vložky v jej prípade zďaleka nestačili, musela nosiť plienky pre dospelých.

Žena (32) mávala extrémne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

V tom čase absolvovala gynekologické vyšetrenie, ktoré nakoniec odhalilo, že trpí vzácnou poruchou nazvanou uterus didelphys, čo znamená, že má dve maternice, dve vagíny a dve pošvy. "Mám tam tam otvor, pysky, potom sa to zužuje a rozdeľuje do tvaru "Y" s dvoma rôznymi vaginálnymi kanálmi," vysvetľuje žena, ktorá pracuje ako zdravotná sestra.

Okrem fyzických problémov jej diagnóza spôsobovala aj psychické ťažkosti. Vždy, keď mala s niekým sex, sa podľa vlastných slov cítila ako nejaká príšera z iného sveta, lebo muži sa radi chválili tým, že spali so ženou s dvoma vagínami.

Žena (32) mávala extrémne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Ťažké časy prežívala Triefenbachová aj po tom, ako si našla priateľa Andyho, za ktorého sa neskôr vydala. Trikrát potratila, čo ju nakoniec primälo k tomu, že podstúpila dvojnásobnú hysterektómiu. Nikdy v živote už tak nemôže počať vlastné deti, no s manželom dúfajú, že sa im podarí aspoň nejaké adoptovať. Nicole verí, že jej otvorená spoveď pomôže ostatným ženám vyrovnať sa s ich vlastnými diagnózami. "Na svete je toľko žien s rozličnými anomáliami, ktoré majú pocit, že sú v tom samé. Nie ste samé, musíte byť len silné," dodala. 

Viac o téme: MenzesDve vagíny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu